Muzlu Magnolia Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Sevilen sütlü tatlılardan biri olan Magnolia tarifini birlikte hazırlıyoruz. Muzlu Magnolia tarifini sizler için en pratik şekilde hazırladık. İşte tarifimizin detayları...

Muzlu Magnolia Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Çok sevilen sütlü tatlılardan birini hazırlıyoruz. Hafifliği ve lezzetiyle damağınıza, görüntüsüyle sofralarınıza yakışacak Magnolia tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un ( 2 yemek kaşığı nişasta olacak )
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu sıvı krema
2-3 tane muz
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Yarım su bardağı çekilmiş fındık ( olmasa da olur)

Süt, şeker, un ve nişastayı uygun bir tencereye alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Fokurdayınca altını kısıyoruz ve vanilyayı ekleyip kapatıyoruz,
Sonra soğumaya bırakıyoruz
İlk sıcağı geçince kremayı ilave edip ara ara karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında soğuduğunda mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz ve pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
Bisküvileri robottan geçirip toz hale getiriyoruz.
Kaselere birer yemek kaşığı bisküvi yerleştirip kenarlarına ince doğranmış muz dilimleri yerleştiriyoruz.
Kremadan kuplara paylaştırıyoruz ve üzerine bisküvi tozu serpiştirip dilediğimiz gibi süslüyoruz.
En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirerek servise hazır hale getiriyoruz.

Muz yerine çilek ya da istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.