Muzlu Mini Rulo - Çay Yanına Tatlı Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Muzlu Mini Rulo ile çay saatiniz keyif dolu! Pratik tatlı tarifimizle hafif ve lezzetli bir deneyim sizi bekliyor. Hemen deneyin, ağızda dağılan lezzetiyle sizi mest edecek. Tarifin detayları haberimizde…

Muzlu Mini Rulo - Çay Yanına Tatlı Tarifi -  Pratik Tatlı Tarifi

Günlük koşuşturmanın ortasında kendinize bir tatlı molası vermek ister misiniz? Muzlu Mini Rulo tarifimizle çay yanınıza pratik bir tatlı lezzeti ekleyin. Hafif dokusu ve kolay hazırlanışıyla bu tarif, tatlı krizlerinize çözüm olacak. Muzlu Mini Rulo, evinizdeki tatlı anlarınıza keyif katacak. Siz de lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

-4 adet yumurta
-1 çay bardağı şeker
-Yarım çay bardağı nişasta
-3 yemek kaşığı sıcak su
-1 çimdik tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1,5 çay bardağı un(kontrollü ekleyelim)

Kreması için Malzemeler;

-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 vanilya
-1 yumurta sarısı

Yumurtaların sarısını ve aklarını ayrı kaba ayıralım. Şekeri ikisine pay edelim.
Yumurta sarılarını ve şekeri güzelce çırpalım. Nişastayı, sıcak suyu, tuzu, vanilyayı ilave edelim karıştıralım.
Yumurta aklarını ve şekeri kar beyaz olana kadar çırpalım. Kenarda bekletelim.
Yumurta sarısı olan harca öncelikle 1 çay bardağa unu ve kabartma tozunu ilave edelim çırpalım. Sonrasında yumurta aklarını aktaralım ve bir spatula ile aşağıdan yukarı karıştıralım, İlave yarım çay bardağa daha un ekleyerek toplamda 1,5 çay bardağa un kullandım ben. (Sizler yine de kontrollü ekleyiniz)
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı boşaltalım ve hafifçe düzleyelim.170 derece alt üst ayar fırına gönderelim.15 dakika pişirelim.
Fırından alıp sıcaklığını kaybetmeden başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip rulo yapalım ve öylece soğumaya bırakalım.

Kreması için;
Tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım devamlı karıştırarak pişirelim. Ocaktan alalım ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.