Naci Görür'den deprem açıklaması! Malatya'daki deprem bekleniyordu!

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, bölgede tedirginliğe yol açarken, Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada, yaşanan depremin beklenen bir durum olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde

Naci Görür'den deprem açıklaması! Malatya'daki deprem bekleniyordu!

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, bölgede tedirginliğe yol açarken, Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada, yaşanan depremin beklenen bir durum olduğunu vurguladı.

Görür, depremle ilgili değerlendirmesinde, fay hattının geçmişte büyük ölçüde kırıldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

‘Biliyorsunuz, 2020’de Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Bugün yaşanan deprem, muhtemelen 6 Şubat 2023 depremlerinden bu faya enerji transferinin bir sonucudur.’

Naci Görür'den deprem açıklaması! Malatya'daki deprem bekleniyordu!

‘Endişe etmeye gerek yok’

Prof. Dr. Görür, enerji transferi kaynaklı bu tür depremlerin beklenen sismik hareketler olduğunu belirtti. Vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini söyleyen Görür, bu tür sarsıntıların bölgenin deprem karakteristiği açısından normal olduğunu ifade etti.

Yetkililerden gelen bilgilere göre, depremde can kaybı yaşanmadı, ancak durumun yakından takip edildiği bildirildi.