Nafaka sistemiyle ilgili yeni gelişme

Boşanma davalarındaki nafaka kararlarıyla ilgili son yıllarda çeşitli tartışmalar süremeye devam ediyor. Bunlar düşünülürken Bakan Göktaş toplantıda açıklamada bulundu ve gazetecilerin soruları cevapladı peki, Süresiz nafaka nedir? Nafaka kalktı mı? Yeni nafaka düzenlemesi nedir, ne zaman çıkacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Nafaka sistemiyle ilgili yeni gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de sıkça gündeme gelen nafaka konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, nafaka meselesinin toplumsal önemine vurgu yaparak, ailenin güçlendirilmesinin şart olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, 6284 sayısı kanunun önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Ailenin güçlendirilmesi bizim öncelikli alanlarımızdan bir tanesi

‘6284 sayılı kanunundan ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğine inanıyorum. 6284 bizim önemli bir kanunumuz. Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990'lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım’ diye konuştu.

Süresiz nafaka asla kabul edilemez

Göktaş, ‘süresiz nafaka uygulamasının kabul edilemez olduğunu ve bu konu hakkında adım atılacağını ve adil bir durum değil. Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım.’dedi.

Sözlerine devam eden Göktaş, ‘Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler,ancak kanun değişmeyecek.’ İfadesini kullandı.