Nakit Ödemeler Kaldırılıyor Mu? Anadolu Haber Sokakta

Kayseri'de bulunan bir market, nakit ödeme yöntemi tamamen kaldırılarak sadece kartlı ödeme yöntemine geçtiğini duyurmuştu. Ancak bu durumun, Kayseri dışındaki bazı illerde geçerli olacağı bildirildi. Biz de Kayserili Anadolu Haber olarak vatandaşların nakit ödemelerin kaldırılmasıyla ilgili ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Nakit Ödemeler Kaldırılıyor Mu? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda bazı Kayseri’de de şubesi bulunan ünlü market nakit ödeme yöntemi tamamen kaldırılarak sadece kartlı ödeme yöntemine geçileceği duyurulmuştu. Market yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bu radikal değişikliğin, 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirilmişti. Ancak bu durumun Kayseri şubelerinde geçerli olmadığı öğrenildi. Biz de Kayserili Anadolu Haber olarak vatandaşların nakit ödemelerin kaldırılmasıyla ilgili ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş ileri süreçlerde nakit paranın yerine QR kod ile veya temasız ödemelerin daha yaygın hale gelebileceğini belirterek; ‘Bugün ya da yarın zaten QR kod ile veya temassız ödeme olacak. Nakit para kalkarsa daha iyi olur. Para dünyanın en kirli maddesi kaldırılması sağlık açısından iyi olur’ diye konuştu.

‘Onlar zor duruma düşebilir’

Başka bir vatandaş ise nakit ödemelerin kart kullanmayan kişileri mağdur edebileceğinin altını çizerek; ‘Banka veya kredi kartı kullanmayanlar var. Onlar zor duruma düşebilir’ ifadelerine yer verdi.

‘Hem nakit hem de kart ile ödeme yapabilsin’

Başka bir vatandaş ise, nakit ödeme seçeneğinin kaldırılmaması gerektiğini belirterek, herkesin isteğine göre hem nakit hem de kart ile ödeme yapabilmesi gerektiğini savunarak; ‘Bence nakit ödeme kaldırılmamalı, isteyen hem nakit hem de kart ile ödeme yapabilsin’ dedi.

‘Ucuza satılan mal alınamıyor’

Günümüzde ekmeği kart ile almanın yaygınlaştığını belirten başka bir vatandaş şöyle dedi; ‘Şimdi vatandaş ekmeği bile kart ile alıyor. Ucuza satılan mal alınamıyor. Vatandaşın hali hiç iyi değil.’

Başka bir vatandaş, nakit ödemenin artık yetersiz olduğunu belirterek; ‘Nakit ödeme bence yersiz. Sistemi biliyoruz. Vatandaş şu an nakit ödeme ile ihtiyaçlarını karşılayamaz’ dedi.