Narin: Camilerimizi yalnız bırakmayalım

30 yıldır Türkiye genelinde 300'ün üzerinde caminin duvarlarını süsleyen ve nakkaşlık yapan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, 'Camilerimizi yalnız bırakmayalım. Din görevlilerimiz ile dayanışma içerisinde elele verip camilerimizi mahallelerimizin parlayan yıldızı yapalım' dedi.

Narin: Camilerimizi yalnız bırakmayalım

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında nakkaşlık mesleğine başlamadan çok öncesinden de camilerden çıkmayan birisi olduğunu söyleyen Narin, “Çocukluğumda bulduğum her fırsatta camiye koşar hocalarla muhabbet ederdim. Belkide bu yüzden nakkaşlık kısmet oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımda şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde süslediğim yada imar ettiğim camileri görüyorum.  Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde ise camiler hüzünlü, sessiz ve yalnız. İbadethane olmanın yanı sıra ilim irfan merkezleri ve toplanma birlik olma yeri de olan camilerimiz insanların arasına giren mesafelerden dolayı mahsun kalmıştır. Oysaki camilerimizi sadece ibadethane gibi görmemek lazım bütün ulusal egemenlik durumunda milli savunmamızda ve salgın hastalıklarda ne kadar önem arzettiğini hep birlikte gördük” diye konuştu.

Başkan Narin, camilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Önemli kararların alındığı, hanımların, çocukların renk kattığı camilerimiz Peygamber Efendimiz  S.A.V zamanında tam fonksiyonuyla işlev görmüş kendisinden sonra gelen sahabeler tarafından da aynı önem devam etmiştir. Günümüzde ise tekrar eski işlevine kavuşması için çalışmalar yapılmaktadır . Bu uğurda emek sarfeden herkese teşekkürler ederim.

"Şehirlerde Allah'ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir." (Müslim, Mesâcid, 288) hadisine istinaden tüm müminler olarak camilerimize sahip çıkalım. Camilerimizi yalnız bırakmayalım. Din görevlilerimiz ile dayanışma içerisinde elele verip camilerimizi mahallelerimizin parlayan yıldızı yapalım. Bizde bu konuda bize düşen ne varsa herzaman yapmaya hazırız.” >>Kurumsal Haber