Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi!

Narin Güran cinayetinde siyaset, tarikat veya örgüt ilişkilerine dair iddialar tartışmalara yol açtı. Türkiye yeni gelişmelerin kamuoyuna aktarılmasını merakla beklerken bir yeni detay daha ortaya çıtı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi!

Narin Güran cinayetine ilişkin bir detay daha ortaya çıktı. Narin'in cansız bedenini taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, cesedi çuvala koyduğu yer ile sakladığı mesafenin sadece 7 dakika olduğu anlaşıldı. Ancak güvenlik kamera kayıtları ve Bahtiyar'ın ifadelerinde karşılaştırılldığında 18 dakikalık bir zaman dilimi boşta kalıyor. Soruşturmanın can alıcı noktasını 18 dakikalık zaman dilimi oluşturuyor.

Yetkililer, 18 dakikada neler yaşandığı ve cinayete ilişkin diğer detayları titizlikle inceleyerek kısa sürede sonuca varmayı amaçlıyor. Ancak çelişkili ifadeler, otopsi çalışmaları derken bu süre uzuyor. Süre uzadıkça merak duygusu da gittikçe derinleşiyor.

 

Narin 25 dakikada kayboldu!

Narin 21 Ağustos saat 15.15'te okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Jandarma kamerasından bahtiyar'ın dere kenarına gelişi 15.40 olarak belirlendi. Karar'da yer alan habere göre, Narin'in bu 25 dakikalık zaman diliminde kaybolduğu düşünülüyor.

 

Sır perdesi aralanıyor!

Nevzat Bahtiyar'ın ifadesine göre, cesedi çuvala koyduğunu söylediği evin önü ile Narin'in bulunduğu nokta araçla 7 dakika olduğu belirlendi. DHA muhabir, bir bölümü asfalt bir bölümü toprak olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu otomobille 40 km hızla 7 dakikada katetti.

Narin Güran, arama çalışmalarının 29. gününde Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde üzeri taşla ve çalılıklarla örtülü olarak bulunduktan sonra Jandarma ekiplerini çalışma başlattı.

 

Çalışmalar sonucunda, kırmızı otomobilin 21 Ağustos saat 15.40'ta cesedin bulunduğu dereye yakın bölgeye gelip, park ettiği ve yaklaşık 50 dakika boyunca orada kaldığı belirlendi. Ekiplerin çalışmasıyla kırmızı aracın Nevzat Bahtiyar'a ait olduğu anlaşılmasıyla Bahtiyar, gözaltına alındı.

Bahtiyar'dan kan donduran ifadeler!

Nevzat Bahtiyar ilk ifadesinde 5 km mesafede bulunan Çarıklı'daki işlerini öğleden sonra tamamalayıp Tavşantepe'ye döndüğünü söyledi. Bahtiyar, Salim Güran'ın cesedi kendisine araçta teslim ettiğini ve beraber kendi otomobiline yüklediklerini anlattı.

Bahtiyar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemedeki ifadesinde ise cesedi evinde çuvala koyup dere yatağına götürdüğünü söyleyerek çelişkili ifadelerde bulundu. Bahtiyar'ın açıklaması ise şöyle: 'Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıktaki, Salim ile ilgili 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm' şeklindeki ifadem doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum. Daha sonra kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım.' dedi.