Narin Güran İle İlgili Son Gelişme - İsmi Oraya Verildi!

Diyarbakır'da 19 gün boyunca kayıp olan ve en sonunda cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın adı, Nevşehir'de bir parka verilecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Narin Güran İle İlgili Son Gelişme - İsmi Oraya Verildi!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde yaşayan Narin Güran, Kur'an kursundan dönerken ortadan kayboldu. Ailesinin ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmaları hızla genişletildi. Ekipler, küçük kızın izine ulaşmak için köyü karış karış taradı ve araç kontrolleri gerçekleştirdi. Ancak Narin'in kaybolması, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Narin'in bedeni, 19 gün sonra köydeki Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde, üzerine taşlarla örtülmüş halde bulundu. Olay sonrası Narin’in amcası ve köy muhtarı olan Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden biri olan Nevzat Bahtiyar, muhtarın cinayeti işlediğini ve cesedi yok etmesi karşılığında kendisine 200 bin TL teklif ettiğini itiraf etti.

Narin Güran İle İlgili Son Gelişme - İsmi Oraya Verildi!

Bu vahim olayın yankıları sürerken, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla dikkat çekti. Başkan Arı, acı olayın anısına kentin bir parkına Narin Güran’ın adını vereceklerini duyurdu.

‘Bir Daha Narinlerimizin Canı Yanmasın’

Rasim Arı, ‘Acımız çok büyük ve tarifsiz, vicdanımız da açtığı yaraya derman olmaz biliyoruz. Ama NARİNİMİZİN adını NARİN GÜRAN parkında yaşatacağız. Bir daha Narinlerimize kıyılmasın diye. Nurlar içinde uyu güzel kızım…’ ifadelerine yer verdi.

Türkiye'yi sarsan bu acı olay, masum bir çocuğun isminin unutulmaması adına bir parka verilecek olmasıyla, hafızalarda uzun süre yer edecek.