Narin Güran olayında detaylar ortaya çıktı! - Üzeri taşla kapatılmış!

Dİyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran 19 gün sonra bulundu. Olayla ilgili detaylar da ortaça çıkmaya başadı. Diyarbakır Valisi minik kızın öldürülüp üzerinin taşla kapatıldığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Narin Güran olayında detaylar ortaya çıktı! - Üzeri taşla kapatılmış!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran 19 gün önce kayboldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya acı haberi duyurdu. Bakan Yerlikaya, Narin Güran'ın cansız bedenine jandarma ekiplerinin ulaştığını açıkladı. Diyarbakır Valisi ise 'Narin Güran öldürüldükten sonra çuvalla dereye atılmış, üzeri taşla kapatılmış' ifadelerini kullandı.

Narin Güran olayı kamuoyunda infiale neden oldu. 19 gündür aranan minik kızın cansız bedenine ancak bugün ulaşılabildi. Bu olayın ardından idam tartışmaları da yeniden gündeme geldi. 

Önce ağabey sonra Narin'in amcası gözaltına alındı!

20 haneli köyde kaybolan Narin Güran'nın annesi dikkat çeken açıklamada bulunmuş ilk gözaltına alınan isim ağabey olmuştu.  Isırık izleri nedeniyle gözaltına alınan ağabey, Narin'in çene yapısıyla uyuşmadığı üzerine serbest bırakılmıştı.

Çalışmaların 11. gününde Narin'in amcası Salim Güran gözaltına alınırken çıkarıldığı mahkemede 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme' suçlamalarıyla tutukalndı.

Narin Güran'ı arama çalışmaları Diyarbakır'da özle bir ekiple, Ankara'dan gelen özel ekiple koordineli şekilde çalışma yürütüldü. Ancak bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda mahalle bölgesi 8 kez aranmasına rağmen Narin'e dair bir ize rastlanmadı.

Bugün acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran 19 gün önce kayboldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya acı haberi duyurdu. Bakan Yerlikaya, Narin Güran'ın cansız bedenine jandarma ekiplerinin ulaştığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.' ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. 

Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.' 

Vali Zorluoğlu yürek burkan detayları paylaştı!

Narin Güran'ın cenazesi olay yerindeki incelemeler tamamlandıktan sonra otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bölgenin defalarca aranması ile ilişkili olarak Narin'in dün geve bölgeye atıldığı üzerinde duruluyor.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde görünen şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette, sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır.'