Narin'in Öldürülmesi, Kayseri'deki Korkunç Olayı Hatırlattı!

Diyarbakır'da kaybolan ve 21 Ağustos'tan bu yana aranan Narin Gürhan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Ülke gündeminin ilk sırasında yer alan bu olay, yıllar önce Kayseri'de yaşanan korkunç olayı bir kez daha sosyal medyanın gündemine taşıdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Narin'in Öldürülmesi, Kayseri'deki Korkunç Olayı Hatırlattı!

Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kayboldu. Olay kısa sürede ülke gündeminde ilk sırayı aldı. Küçük Narin’i arama çalışmaları o günden beri aralıksız devam ederken Türkiye, Pazar sabahı acı haberle uyandı.

Çuval içinde bulundu

 Narin’in cansız bedeni, cansız bedeni köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde bulundu. Güvenlik güçleri tarafından bölgeye giriş çıkışlar yasaklanırken Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in dere kenarında çuval içerisinde bulunduğunu ve ilk bulgulara göre, çuvalın üzerinin şüphe uyandırmaması için taşlarla ve dallarla doğal bir görüntü verildiğini açıkladı.

Narin'in Öldürülmesi, Kayseri'deki Korkunç Olayı Hatırlattı!

Cezalar yetersiz

Narin’in kaybolması, Türkiye’de günlerden beri en çok konuşulan konuların başında geliyordu. Küçük kızın cansız bedenine ulaşılması, sosyal medyanın da en önemli gündem maddesi oldu. İnsanlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları yorumlarla, bu tür olaylara verilen cezaların az olmasına tepki gösterdi. 

Pek çok kullanıcı ise yıllar önce Kayseri’de yaşanan korkunç olayı örnek gösterdi. Yorumcular, Kayseri’de yaşanan olayda caniye gereken ceza verilseydi, benzer olayların yaşanmayacağını ifade ettiler.

Kayseri’de ne olmuştu?

2009 yılında tüm Türkiye, dehşet verici bir olaya tanıklık etti. Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2009 yılının Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplamak için evden çıkan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve komşuları Türkan Ay’ın kaybolduğu haberi yayıldı. Polis, jandarma ve arama kurtarma ekipleri, çocukları her yerde aradı ama bulamadı. İlçe halkının da günlerce seferber olması ve arama çalışmalarına katılması sonuç vermedi.

Narin'in Öldürülmesi, Kayseri'deki Korkunç Olayı Hatırlattı!

Bu kapsamda çocukların bulunması için 10 kişiden oluşan özel ekip kuruldu ve Talas’taki tüm evler didik didik tarandı. Ekibin yaptığı çalışmalar, 556 gün sonra sonuç verdi ve olay aydınlatıldı. Çocukları şeker toplamak için evine gittikleri Uğur Veli Gülışık adlı bir sapığın alıkoyduğu ve sonra da öldürdüğü tespit edildi.

Cani Veli Gülışık’ın 2 kardeşi eliyle boğarak, arkadaşları Türkan'ı ise cinsel istismarda bulunduktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldürüldüğü belirlendi. Katilin, 3 çocuğu öldürdükten sonra Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde dere kenarında toprağa gömdüğü belirlendi. Günahsız çocukların cesetleri Kayseri'ye getirilip Talas ilçesindeki Halef Hoca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aradan geçen 15 yıla rağmen, Kayseri’nin Talas İlçesi’nde yaşanan bu korkunç cinayet unutulmadı ve çocukların acısı dinmedi. Tüm Türkiye’de günlerce konuşulan bu olay, aileler açısından da büyük bir travmaya neden oldu.