Narin'in ölüm nedeni kesinleşti – Güran ailesini 12 avukat savunacak!

Diyarbakır'ın bağlar ilçesinde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Soruşturmada Narin Güran'ın evde boğularak öldüğü kesinleşirken Güran ailesini 12 avukatın savunacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Narin'in ölüm nedeni kesinleşti – Güran ailesini 12 avukat savunacak!

Diyarbakır’da 8 yaşında katledilen Narin Güran soruşturması haftalardır devam ediyor. Sanıkların çelişkili ifadeleri soruşturmanın seyrini değiştirirken uzun süren soruşturma netlik kazanmaya başladı. Minik Narin’in evinde bir odada boğularak öldürüldüğü sonucuna ulaşıldı. Tutuklu Güran ailesinin de 12 avukata vekalet verdiği ifade edildi.

Narin boğularak öldürüldü!

Halk TV’de yer alan habere göre, başsavcılık Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü kesinleşti.

Evdeki halı kilim ve diğer eşyaların özel yöntemler kullanılarak yıkandığı da tespit edildi. Ancak defalarca yıkama ve temizleme işlemine rağmen bazı eşyalar üzerinde DNA tespitlerinin yapıldığı kaydedildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şüpheli şüpheli sıfatı ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 12 kişi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer şüphelilerin kullandıkları cep telefonu numaralarının bağlı olduğu GSM operatörlerinden elde edilen HTS kayıtlarının tespitlerinin tamamlandığı buna göre birçok bilginin de daha net bir hal aldığı ifade edildi.

Narin eve geldiğinde Salim Güran da oradaydı!

Elde edilen HTS kayıtlarına göre tutuklu amca Salim Güran’ın, Narin’in eve geldiği saat 15.15’ten önce evde bulunduğu ve kısa aralıklarla evden 3 kez giriş çıkış yaptığı tespit edildi. Salim Güran ile anne Yüksel Güran’ın 3 kez telefon görüşmesi yaptığı da netlik kazandı.

Güran ailesine avukat ordusu!

Narin soruşturması kapsamında tutuklanan 9’u Güran ailesinden olan toplam 12 kişiyi 12 avukat savunacağı belirtildi.

Halk TV haberinde, 'Güran ailesini savunacak 12 avukatın dün Cezaevine giderek Müvekkilleri ile toplu görüşme yaptığı bu görüşme nedeniyle cezaevinde birçok görüşmenin aksadığı, farklı illerden ve Diyarbakır'dan gelerek cezaevinde bulunan müvekkilleri ile görüşmek için Diyarbakır T tipi ceza evine gelen çok sayıda avukatın Güran Ailesi Avukatlarının görüşmesi nedeniyle bekletildiği ve Güran ailesinin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra diğer avukatların görüşmeye alındığı bu uygulamaman tutuklu Güran ailesi şüphelilerinin can güvenliği nedeniyle yapıldığı belirtildi.' ifadeleri yer aldı.