Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor Haberleri

Kayserispor'un ateşli taraftarı Kapalı Kale'den Türkiye Kupası zaferi paylaşıldı. Sarı-Kırmızılı kulüp,  Türkiye Kupası ne zaman aldı? Takımda hangi oyuncular yer alıyordu? Tüm Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor Haberleri

Kayserispor taraftarı Kapalı Kale ‘Türkiye Kupası Maratonu Başlıyor’ başlığıyla bugün Alagöz Holding Iğdırspor maçının olduğunu anımsattı.

Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor Haberleri

Karşılaşmada yerini alarak takımını yalnız bırakmayacak olan fedakar taraftar grubu Kapalı Kale’den, ‘Türkiye kupası üçüncü tur rakibimiz olan Iğdır FK. ile bugün saat 20.00'de karşı karşıya geleceğiz, siz değerli taraftarlarımızı akşamki maçta hep birlikte, takımımızı yürekten desteklemeye davet ediyoruz. Yolun sonu Kupa Olsun’ ifadeleri kullanıldı. 

Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor Haberleri

Kayserispor, Türkiye Kupası’nı ne zaman kazanmıştı? Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig kariyerindeki en başarılı dönemini 2007-2008 sezonunda geçirmişti. Tolunay Kaftas yönetimindeki Kayserispor, sezonu Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu olarak taçlandırmıştı. 

Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor Haberleri

2007-2008 Sezonu Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Kayserispor, kupayı penaltı atışlarında sonunda Gençlerbirliği'ni 11-10 yenen elde etmişti. Peki o dönem Sarı-Kırmızılı kulüpte hangi oyuncular forma giyiyordu? Final maçı Bursa Atatürk Stadı'nda oynanmıştı. Zorlu geçen karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi 0-0 sona ermiş ve uzatmalara gidilmişti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltı atışları yapılmıştı. Kayserispor, atılan 14 penaltı atışının 11'ini gole çevirerek, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanmıştı.

 

Neden olmasın? Yolun sonu Kupa Olsun - Kayserispor HaberleriSarı-Kırmızılı takım, böylelikle 46. Türkiye Kupası'nı kazanan taraf olarak tarihe adını altın hanflerle yazdırmışı. Evet, Kayserispor'da penaltı atışlarını İvankov (2), Saidou, Aydın (2), Kemal, Toledo, Mehmet Topuz, Kamber, Iglesias ve Ali Turan golle buluşturmuştu. Kayserispor, kupayı Kayseri'ye getirdikten sonra ertesi yıl Avrupa'da Ülkemizi temsil etmişti. Sarı-Kırmızılı ekip, Az Alkmar ile ilk maçında deplasmanda 3-2 mağlup olmuş, rövanşında da 1-1 berabere kalmıştı. 32'lik maçta Kayserispor'un gollerini  Bülent Bölükbaşı ve Ragıp Başdağ atarken, Kayseri'deki maçta ise Gökhan Ünal ve Tayfun kendi kalesine atmıştı.