NEFESLER TUTULDU

Galatasaray ile Kayserispor 20. hafta maçında TT Arena'da karşılaşacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Kayserispor'un hedefi, mutlak galibiyet.

NEFESLER TUTULDU

Süper Lig'de heyecan dorukta. Galatasaray evindeKaysersispor'u konuk ediyor. Fenerbahçe’yi 4-1 gibi flaş bir skorla yenerek gücünü ortaya koyan Kayserispor’ubugün TT Arena’da ağırlayacak olan Galatasaray’da, karşılaşmanın önemi iki katına çıkmış durumda. Beşiktaş’ın Karabük deplasmanında 3 puan kaybetmesiyle şampiyonluk yarışında yeniden söz sahibi olma şansına kavuşan GalatasarayKayseri sınavını kayıpsız atlatıp, Rize deplasmanından da 3 puanla çıktıktan sonra Beşiktaş derbisinde liderlik koltuğuna oturmanın hesaplarını yapıyor.

42. randevu

Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde bugün 42. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul’un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 41 maçta Galatasaray 25, Kayserispor ise sadece
2 galibiyet aldı, 14 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 87 golüne, Kayserispor 29 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında Kayseri’de yapılan maç 1-1 bitti.

İstanbul’daki maçlar

İstanbul’un sarı-kırmızılı ekibi, Kayserili renktaşıyla evinde yaptığı 20 lig maçının 17’sini kazanırken, 2 kez berabere kaldı, sadece bir kez sahadan puansız ayrıldı. İstanbul’daki maçlarda Galatasaray 59 gol atıp kalesinde 12 gol gördü. Geçen sezon İstanbul’daki müsabakayı Galatasaray 6-0 kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Kayserispor karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini geçen sezon İstanbul’da 6-0’lık sonuçla aldı. Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki iki galibiyetini 2-0 ve 1-0’lık sonuçlarla elde etti. Öte yandan iki takım arasında en gollü lig maçı 1985-1986 sezonunda oynandı. İstanbul’daki maçı 5-2 Galatasaray kazandı. Toplam 7 gol, rekabetteki 41 maç içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.