Nefis Dereotlu Poğaça nasıl yapılır-Pratik poğaça tarifi
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan dereotlu poğaçanın yapımı merak ediliyor. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan dereotlu poğaçanın yapımı merak ediliyor. Dereotu hamur işlerine oldukça yakışıyor. Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak bilinen poğaçalarla eşsiz bir uyum sağlayan dereotu gönüllere taht kuruyor. Mis gibi kokan kıyır kıyır dereotlu poğaça en sevdiğiniz tariflerden olacak. Okul ve iş sabahlarının arananı olan bu poğaça, pazar sabahlarının şahı oluyor. Mideyi yormayan yapısı ve tam ayarında olan ölçüsüyle dikkat çekiyor. Dereotlu poğaça yapımını sizler için hazırladık.
Dereotlu Poğaçanın malzemeleri;
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un
İçi için:
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Dereotlu Poğaçanın yapım aşaması;
Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın. Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir). Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin. Afiyet olsun