NNYÜ'de yeni eğitim yılına özel etkinlik…

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde (NNYÜ) 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle açılış ve tanışma etkinliği düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

NNYÜ'de yeni eğitim yılına özel etkinlik…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024-2025 eğitim-öğretim yılında NNYÜ bünyesine katılan öğrencilere Üniversiteyi tanıtmak, tanışmalarını sağlamak, üniversite ortamına ve çevreye uyumlarını kolaylaştırmak, üniversitenin sunduğu imkanlar ile akademik ve idari birimlerin çalışmaları hakkında bilgiler vermek amacıyla düzenlenen programın açılış töreni Süleyman Çetinsaya Kültür Merkez’inde yapıldı. 

NNYÜ'de yeni eğitim yılına özel etkinlik…

Törene NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu açılış konuşması yaptı. Rektör Özsoylu kurulduğu günden itibaren üniversitelerinin eğitim konusunda son derece hassas ve tavizsiz bir anlayış içerisinde olduğunu belirterek, bir üniversiteyi üniversite yapan üç temel ölçütün eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk projeleri sunmadaki başarıları olduğunu söyledi. Özsoylu, üniversitede son derece kıymetli hocaların ders verdiğini, eğitim konusunda hocalara kefil olduğunu ifade ederek öğrencilerin sunulan bu eğitim hizmetlerinden azami ölçüde faydalanmalarını istedi. Özsoylu, ‘İftiharla ifade etmek isterim, üniversitemizde son derece kıymetli hocalar ders vermektedir. Önemle, altını çizmek isterim. Onursal rektörümüz, üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Kerim Güney hocamız bu yılda dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almıştır.’ dedi. Özsoylu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Derslerinize sıkı çalışınız ve kendinizi meslek için ciddi anlamda hazırlayınız. Üniversitemizde var olan ERASMUS imkanından da yararlanabilirsiniz. ERASMUS, kendinizi geliştirmek, farklı kültürleri tanımak için mükemmel bir fırsattır. Üniversitelerin ikinci önemli misyonu araştırma yapmaktır. Üniversitemiz geçtiğimiz iki yılda araştırma projelerini destekleyen TÜBİTAK projelerinde vakıf üniversiteleri içerisinde büyük başarılar elde etmiştir. Araştırma yapmadan kendiniz yetiştirmeniz çok zordur.

NNYÜ'de yeni eğitim yılına özel etkinlik…

Üniversitelerin üçüncü misyonu olan sosyal sorumluluk projeleridir. Bu alanda fakültelerimiz büyük hizmet vermektedir. Bu projelere katılınız ve topluma yararlı bir hizmet sunulurken ‘ben de oradaydım’ demenin hazzını yaşayınız. Artık bir üniversite öğrencisisiniz. Bu dönemi çok iyi değerlendirin. Siz artık bir meslek grubunun parçasısınız. Henüz diploma almamış ve bir konuda uzmanlaşmamış olmanıza bakmayın; kendinize ‘ben psikoloğum, mühendisim, avukatım, işletmeciyim, mimarım…’ demeye başlayın. Ve her gün o meslekte nasıl daha iyi olabileceğiniz üzerine kafa yorun. Kendinizi tanımaya başlayın.  Yeteneklerinizi keşfedin! Sevdiğiniz şeyleri yaparak kendinizi geliştirin. Sınıftaki veya yurttaki arkadaşlarınızın çok farklı siyasi görüşten, ırktan, dinden, mezhepten olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Sizden farklı olanlara saygı duyun, hoşgörü ile yaklaşın, empati yapmayı öğrenin. İletişim yeteneğinizi, empati yeteneğinizi, birlikte iş yapma kabiliyetinizi ve özgüveninizi geliştirin. Zaman yönetimini öğrenin. Hata yapmaktan korkmayın. Hatalar olmadan büyüyemeyiz, onlar olmadan öğrenemeyiz. Bilimden şaşmayın. Bilim bizim tek bağlanacağımız yol olmalıdır. Atatürk’ün ‘Çağın uygarlık düzeyine ulaşmak, hatta onu aşmak’ sözü hepimizin misyonu olmalıdır. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışmalı, çok üretmeliyiz. Bu ülke kolay kurulmadı. Büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkın. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkın.

Üniversitenin öğrenci kulüpleri, ERASMUS imkanları ve idari birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği açılış törenindeki konuşmalardan sonra etkinlikler Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi önünde ki etkinlik alanında devam etti. Öğrenci kulüp stantları, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. tarafından kurulan oyun ve yarışma parkurları, emniyet kemeri simülasyon aracı etkinliğe renk kattı. Öğrencilerin eğlenceli ve keyifli zaman geçirdiği etkinlik Biga’da Bi Gece Grubu konseri ile sona erdi.