NNYÜ Rektörü Özsoylu, 'Atatürk'ün 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma 'hedefinde ilerleyeceğiz

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

NNYÜ Rektörü Özsoylu, 'Atatürk'ün 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma 'hedefinde ilerleyeceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin hürriyet ve bağımsızlık uğruna verdiği kahramanlık mücadelelerinin en değerli kazanımlarından birisinin Cumhuriyet olduğunu belirten Rektör Özsoylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: Şan ve şeref dolu tarihimizde, kayıtsız şartsız egemenliğimizi sağlayan Cumhuriyetin ilanının 101. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku, heyecan ve sevinçle kutluyoruz. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde şanlı tarihinde göstermiş olduğu irade ve mücadele ruhu ile bugünde vatanımıza, istiklaline, istikbaline ve değerlerine yönelen her türlü tehlike ve tehdide karşı durma kararlılığını göstermektedir. Bu azimle Ülkemiz, büyük önder Atatürk’ün önümüze koyduğu “muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefine kararlı adımlarla ilerleyecektir. Bu doğrultuda Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma ve daha ileriye taşımak için Üniversitemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, fikri hür, vicdanı hür, Ülkemizi daha da huzur ve refaha ulaştıracak aydın birer birey olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin yolunu aydınlatan Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.