NNYÜ'de girişimcilik dersindeki iş fikirleri hayata geçiyor

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, KOSGEB'in KOBİ destek programı çerçevesinde 'Girişimcilik Dersindeki İş Fikirleri Hayata Geçiyor' konulu bir etkinlik düzenledi.

NNYÜ'de girişimcilik dersindeki iş fikirleri hayata geçiyor

NNYÜ İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında “Dünyada uygulanan serbest piyasa ekonomisinin baskın iki özelliği vardır. Bunlardan birisi yoksulluk ikincisi işsizliktir. Bu durumdan kurtulmanın yolu girişimcilikten ve girişimci kültürden geçmektedir. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın deyişiyle; unun, yağın, şekerin ve tavanın bir yerde olması ne güzeldir. Önemli olan bunlarla helva yapabilmektir. İşte o helvayı yapan girişimcilerdir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, KOSGEB Müdürü Erdal Çınar, Minisan Otomotiv Makine Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Özdamar, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ. Genel Müdürü Levent Benli, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Şafak Çivici ve Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Yayla’nın Juri üyeliği yaptığı etkinlikte Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Tezli ve İşletme Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans yapan 8 öğrenci sırayla iş fikirleriyle ilgili birer proje sunumu gerçekleştirdi.