O dizide Mimar Sinan vurgusu
Kayseri'nin Ağırnas beldesinde dünyaya gelen, vefatının üzerinden 436 yıl geçen eşsiz deha Mimar Sinan, Gönül Dağı dizisinde örnek gösterildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Cumartesi akşamları izleyicisinin karşısına çıkan ve büyük ilgi gören Gönül Dağı dizisi, örnek şahsiyetlere de bölümlerinde yer veriyor.
Osmanlı İmparatorluğu'nun 16. yüzyılda görevli başmimarı ve inşaat mühendisi olan Kayseri, Ağırnaslı Mimar Sinan, örnek gösterilmeye devam ediyor.
Ölümünün üzerinden 436 yıl geçmesine rağmen günümüzde halen eserleri yaşayan ve eşsiz bir deha olan Mimar Sinan, Gönül Dağı dizisinde örnek gösterildi.
TRT’de yayınlanan Gönül Dağı’nın son bölümünde mucit olan Taner karakteri bir kaç bölümdür roket yapımında yaşadığı bir sorunu ustasına danıştı. Taner’in küçüklüğünde ona her mucidi öğreten Hasan usta, Mimar Sinan’ın da mimarlıktan öte mucit olduğunu söyleyerek, “Mimar Sinan sadece bir mimar mıydı? O da bir mucitti. İnanın, çalışmaya devam edin” dedi.
Taner, amca çocukları Veysel ve Ramazan ile birlikte ustasından aldığı güç ile yeniden roket yapımına başladı.
Kariyerinde önemli eserler veren ve Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murad dönemlerinde başmimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınılıyor.
Memleketi Kayseri olan Mimar Sinan'ın 1573 yılında inşa ettirdiği ve asıl adı Hacı Ahmet Paşa Camisi olan, merkezî kubbesinin kurşunla kaplı olmasından dolayı “Kurşunlu Cami” adı verilen cami günümüzde halen ibadethane olarak hizmet veriyor.