O mahallenin muhtarı konuştu

Üfürükçü kadın iddiasıyla gündeme gelen Yemliha Mahallesi'nin muhtarı Ömer Topal 'Mahallemizde pozitif vaka da yok, üfürükçü de yok.'

O mahallenin muhtarı konuştu

Üfürükçü bir kadının Yemliha Mahallesine gelip, okuyup üflemek suretiyle mahalleliye Kovid-19 virüsü bulaştırdığı iddiaları ile ilgili olarak kendisine ulaştığımız Yemliha Mahallesi’nin muhtarı Ömer Topal, "Mahallemizde ne koronavirüs hastamız var ne de üfürükçümüz. Bizim patlıcanımız Türkiye'de çok ünlü, çekemiyorlar." dedi.

Mahallelerinde pozitif vakanın olmadığını, 37 kişinin tedbir amaçlı hastanede yatırıldıktan sonra evlere gönderildiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Topal, mahallelerinde hali hazırda, haberlere yansıdığı üzere 30 evin karantina altında tutulduğunu, ilk bulaşın da, Kayseri Merkez de oturan iki kişinin, Yemliha Mahallesi’nde yaşayan annelerine iftar yemeğine geldiklerinde olduğunu ifade etti. Topal, “Sağlık ekiplerinden öğrendiğimiz kadarıyla o 2 kişiye de alışveriş yaptıkları marketten bulaşmış. Sonra da zaten cenaze oldu, o kabileden de o cenazede daha fazla kişiye bulaşmış. Olaydan sonra mahallemize sağlık ekipleri geldi, test yaptı, 37 kişiyi hastaneye götürdü. Ama onlarda da bir şey çıkmayınca evlerine gönderdi. Şimdi hastanede yatan 2 hastamız var ama onlar da virüsten dolayı yatmıyor, yarın ya da ertesi gün onları da evlerine gönderecekler. Şu anda sadece karantinada evlerimiz var. Bizim mahallemizin patlıcanı Türkiye’de meşhur, bizi bundan dolayı çekemeyenler böyle bir şey attı ortaya. Üfürükçümüz falan yok.” diye konuştu.

Haber Merkezi