O marka da boykot işe yaradı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen o markanın gelirlerinde düşüş yaşandı. O marka da boykot işe yaradı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

O marka da boykot işe yaradı!

O marka da boykot işe yaradı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen o markanın gelirlerinde düşüş yaşandığı açıklandı.

Mali takvimde 31 Mart 2024'te sona eren üç aylık dönemi ikinci çeyrek olarak kabul eden ABD'li kahve zinciri Starbucks, bilançosunu açıkladı. Buna göre, Starbucks şirketinin gelirleri Ocak-Mart döneminde yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri şirketin bu dönemde 9,1 milyar dolar gelir sağlaması yönündeydi. Ayrıca Starbucks mağazalarının trafiği yüzde 6 azaldı.

O marka da boykot işe yaradı!

Ne olmuştu?

Kayseri’de de İsrail’i protesto etmek amacıyla Starbucks şubelerinde boykotlar uzun bir süre devam etti. Bunlar arasında Forum AVM Starbucks önünde toplanan bir grup, soykırım olarak nitelendirilen İsrail – Gazze savaşı için kanlı bir eyleme imza atmıştı.

Kayseri’de yapılan kanlı protesto vatandaşlar arasında oldukça ilgi görmüştü. Bu sebeple Starbucks’ın gelirlerinde düşüş olması Kayserili vatandaşları sevindirirken ‘Protestolar demek ki işe yarıyor’ yorumlarını beraberinde getirdi.