O şart Kayseri'de de tamamen kalktı - Artık serbest olacak!

81 ilde sürücüleri sevindirecek yeni bir değişiklik yapıldı. O şart tamamen kalktı, artık serbest olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

O şart Kayseri'de de tamamen kalktı - Artık serbest olacak!

Karayolları Trafik Kanunu’nda sürücüleri sevindirecek önemli bir değişiklik yapıldı. Ehliyette artık o şart kalktı tamamen serbest olacak. Yeni gelişme ile Kayseri’deki sürücüler de bekledikleri müjdeli haberi almış oldu.

Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme, milyonlarca sürücüyü sevindirecek. Artık B sınıfı ehliyeti olan herkes, belirli şartları yerine getirdikten sonra 125 cc’ye kadar motosiklet kullanabilecek.

Milyonlarca sürücü için beklenen haber İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıkları’ndan geldi. Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli bir değişiklik için harekete geçildi. Artık ehliyette o şart tamamen kaldırıldı. B sınıfı ehliyeti olan herkesi ilgilendiren heyecanla beklenen resmi açıklama geldi.

B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek mi?

İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıklarının işbirliğiyle hızla ilerleyen yasal düzenlemeler sonucunda, B sınıfı ehliyet sahipleri için motosiklet kullanımı genişletildi. Yeni düzenlemeye göre, B sınıfı ehliyeti olan sürücüler, ‘125 cc'ye kadar’ motosikletleri kullanabilecekler. Ayrıca direksiyon eğitimini tamamlayan sürücülerin belgeleri otomatik olarak geçerli hale gelecek, bu da ehliyet sahiplerinin daha geniş araç seçeneklerine erişebileceği anlamına geliyor.

Sektör temsilcileri B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanmalarına imkân tanıyacak düzenlemenin yakında yürürlüğe gireceğini belirtirken, bu motosikletleri kullanmak isteyen sürücülerin belirli bir eğitimden geçmelerinin zorunlu olduğu dile getiriliyor.

Harç ücreti de kalktı!

Sektörün içindeki isimler B sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin, harç ödemeden ve sürücü belgelerini yenilemeden, sisteme eklenecek bir not ile ticari kullanım dışında kalan 125 cc’ye kadar motosikletleri sürebileceklerini belirtiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, B ve üzeri sınıf ehliyet sahiplerinin, harç ödemeksizin ve ehliyetlerini değiştirmeksizin, sistemde yapılacak bir düzenlemeyle, ticari amaçla kullanılmayan 125 cc’ye kadar motosikletleri kullanabileceklerini teyit etti.

Kayserililer yeni düzenleyemeyi heyecanla bekliyordu.