O sosyal medya platformuna erişim engeli getirildi!

Canlı yayın ve mesajlaşma uygulaması Discord'a erişime engeli getirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

O sosyal medya platformuna erişim engeli getirildi!

Sosyal medyada yayımlanan iddialara göre çok sayıda suç içerikli yayına aracılık ettiği tespit edilen platform tepki çekmişti. Platformda suç içerikli içerek ürettiği ve yaydığı tespit edilen şahıslar ise gözaltına alınmış haklarında soruşma başlatılmıştı. 

Bakan Tunç duyurdu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan ‘çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarına dair yeterli delilin oluşması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Discord sosyal medya platformuna erişim engeli getirildiğini açıkladı. 

 

Bakan Yerlikaya açıkladı- Gözaltına alındılar!

Öte yandan suç içeriklerini ürettikleri tespit edilen çalışlar hakkında tespit çalışmaları yürüten polis ekipleri gözaltı operasyonları ile 2 kişi gözaltına aldı. Bakan Yerlikaya açıklamasında ‘Milli ve manevi değerlerimiz aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız.
Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.