O sucuk firmasına dev ceza – Milyonlarca lira…

Geçtiğimiz ay pastırmada hile uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen ünlü bir sucuk firması yeni bir şok ile karşı karşıya. Firmaya Rekabet Kurulu tarafından milyonlarca lira cezai işlem uygulandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

O sucuk firmasına dev ceza – Milyonlarca lira…

Geçtiğimiz ay pastırmada hile uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen ünlü bir sucuk firması yeni bir şok ile karşı karşıya. Firmaya Rekabet Kurulu tarafından milyonlarca lira cezai işlem uygulandı. 

Namet Gıda hakkında soruşturma yürüten Rekabet Kurulu ile uzlaşmaya gitti. Ünlü bir sucuk firmasının 72,9 milyon lira idari para cezası ödemesi kararlaştırıldı.

Rekabet Kurulu Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında şirketin, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturma yürütüyordu.

Kurulun internet sitesinde yer alan duyuruya göre soruşturma sonuçlanarak, Namet Gıda’ya 72 milyon 986 bin 653 TL’lik cezai işlem uygulandı.

Namet Gıda geçtiğimiz ay sosyal medyada ‘Gıda Dedektifi’ isimli bir sayfa tarafından paylaşılan skandal görüntüler infial yaratmıştı. Sayfanın iddiasına göre pastırmalara renk vermek için karmin adlı böcek kullanılıyordu.