O ülkeye 2 yıl uçuşlar olmayacak

ABD, geçmiş yıllarda Türk vatandaşları için daha esnek vize prosedürleri uygularken, son zamanlarda iki ülke arasındaki diplomatik gerginlikler ve artan başvuru talepleri nedeniyle önemli değişikliklere gitti ve 2 yıl o ülkeye uçuşlar olmayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

O ülkeye 2 yıl uçuşlar olmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş yıllarda Türk vatandaşları için daha esnek vize prosedürleri uygulayan ABD, son zamanlarda artan başvuru talepleri nedeniyle önemli değişikliğe gitti ve 2 yıl vize vermeyeceğini açıkladı.

ABD kapılarını Türkiye’ye kapattı

ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, Türkiye’den yapılan başvurular için daha düşük kontenjanlar açmaya başladı ve bu durum vize başvurularının yığılmasına sebep oldu. Yeni düzenlemelerle birlikte, Türkiye’den yapılacak yeni vize başvuruları için en erken tarihin 2026 yılının Ocak ayına kadar ertelendiği açıklandı. Sebebinin ise iki ülke arasındaki diplomatik gerginlikler olduğu öne sürüldü.

Vize ret oranı arttı

Artan enflasyon ve yüksek yerel fiyatlar, Türk vatandaşlarının yurt dışına yönelmesine neden oldu. Tatil yapmak isteyen birçok kişi, yerli fiyatların yükselmesi nedeniyle yurtdışında tatil yapmayı tercih ediyor. Ancak, bu durum Schengen vizesi başvurularında da yüksek ret oranlarına yol açtı.

Her beş kişiden biri reddediliyor

Son dönemlerde, Schengen vizesine başvuran Türk vatandaşlarının sayısında belirgin bir artış gözlemlenirken, bu başvurulardan birçok kişi beklenmedik bir şekilde red yanıtı aldı. Son istatistiklere göre, Türkiye'den yapılan her beş vize başvurusundan birinin reddedilmesi, Avrupa ülkeleri arasında yüksek ret oranlarını da beraberinde getirdi.