O ürüne yüzde 75 zam geldi - Veliler şok oldu!

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi velilerin de alışveriş telaşı başladı. Ancak bir ürün var ki o ürüne gelen yüzde 75'lik zam velileri şok etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

O ürüne yüzde 75 zam geldi - Veliler şok oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) takvimine göre bu yıl okullar 9 Eylül’de açılacak. Ancak okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, ‘uyum haftası’ sebebiyle 2 Eylül’de sınıflarına koştu. Kayseri’de de yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına çok az bir zaman kala velileri alışveriş telaşı sardı. Alışverişe çıkan veliler o ürüne gelen yüzde 75’lik zamla neye uğradığını şaşırdı. 

İlkokul birinci sınıf öğrencileri uyum haftasında okula alışmaya çalışırken alışveriş telaşına düşen veliler de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba gösteriyor. Veliler özellikle defter, kalem, boya setleri, çanta gibi temel kırtasiye malzemelerinde geçen yıla göre yüzde 75’leri bulan fiyat artışlarıyla karşı karşıya. Bu durum, ailelerin okul alışverişi yaparken sıkıntı yaşamasına neden oluyor. 

Okul çantaları ne kadar?

Özellikle çanta fiyatlarında yaşanan artış velileri hayrete düşürüyor. 500 ila 2 bin 500 TL arasında değişen çanta fiyatları alıcılarını şok etti. 

Esnaflar 500 TL’den aşağı okul çantasının olmadığını belirtirken lisanslı ürünlerin çok daha pahalı olduğunu dile getiriyor. Geçtiğimiz yıla oranla aradaki farkın 2 katın üzerine çıktığını söyleyen esnaflar döviz kurundaki hareketlilikten dolayı artışların yaşandığını aktarıyor.
Bu yıl kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışları, ailelerin bütçelerini ciddi şekilde zorluyor. Veliler, özellikle bu ekonomik koşullarda istenen ürünlerin temin edilmesinin büyük bir yük getirdiğini ifade ediyor.