O ürünlere zam geldi – vatandaş pes dedi!

Son zamanlarda artan şiddet ve cinayet olaylarının ardından vatandaşların kişisel güvenlik ihtiyaçları bir kez daha gündeme gelirken savunma ürünlerine yapılan zamlar pes dedirtti! Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

O ürünlere zam geldi – vatandaş pes dedi!

Son zamanlarda artan şiddet ve cinayet olaylarının ardından vatandaşların bireysel güvenlik ihtiyaçları yeniden gündeme geldi. özellikle kadınlar arasında savunma ürünlerine olan talebi artıran bu durum, beklenmedik bir gelişmeyle, online alışveriş sitelerinde satılan elektroşok ve biber gazı gibi ürünlere yüzde 50'nin üzerinde zam yapılmasına neden oldu. 

O ürünlere zam geldi – vatandaş pes dedi!

Satıcılar, vatandaşların ve online alışveriş siteleri kullanıcılarının tepkilerine açıklama niteliğinde yapılan zamlara gelen tepkilere cevap verdiler. Yoğun talep ve yaşanan stok durumundan dolayı ürünlere zam yapıldığını belirttiler.

 Vatandaşların Tepkileri

Online alışveriş sitelerindeki kullanıcılar ve birçok vatandaş, yapılan zammı yüksek buldu ve sosyal medyada yaptıkları yorumlarla tepkilerini dile getirdi. Özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, bu durumdan memnun olmadıklarını belirtti.

O ürünlere zam geldi – vatandaş pes dedi!

Uzman Görüşleri

Güvenlik uzmanları ise savunma ürünlerine olan talebin artmasının doğal olduğunu belirterek fiyat artışlarının vatandaşları mağdur ettiğini de değinerek, bu tür ürünlerin bilinçsiz kullanılmasının da riskleri olduğunu ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. 

Artış gösteren şiddet olayları, vatandaşların kaygılarını artırırken, savunma ürünlerine olan talebi de artırdı. Bu durum üzerine firmalar tarafından yapılan aşırı zamlar, vatandaşları mağdur ederken tepkilerinde odağı oldular.