O Vekiller neden ortada yok?

Siyasi parti teşkilatları ve milletvekili adayları, 14 Mayıs seçimleri için gece gündüz çalışırken halen milletvekili sıfatı taşıyan bazı isimler, seçim kampanyalarına katılmıyor. Bu milletvekilleri kim ve neden ortalarda görünmüyor? Detaylar haberde…

O Vekiller neden ortada yok?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri 14 Mayıs’ta yapılacak. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçecek. Siyasi partilerin birleşerek ittifak oluşturduğu seçim sürecinde, seçim kampanyaları da kıyasıya bir yarışa sahne oluyor.
Seçim çalışmalarında siyasi parti liderlerinin yanı sıra milletvekili adayları da seçilebilmek için var güçleriyle gayret gösteriyor. Milletvekillerinin yanı sıra il teşkilatları, ilçe teşkilatları, kadın kolları ve gençlik kolları gibi parti teşkilatları da gece gündüz demeden seçim çalışmalarına destek veriyor. Parti gönüllülerinin bile seçim çalışmalarına katıldığı bu ortamda, yeniden aday gösterilmeyen bazı mevcut milletvekillerinin ortalarda görülmemesi ise dikkat çekiyor.

Kayseri’de hem AK Parti hem de CHP’de aday listesinde yer verilmeyen bazı milletvekillerinin seçim sürecinde aktif rol oynamadıkları göze çarpıyor. Seçimde listede kendisine yer bulan milletvekili adayları, sabahın erken saatlerinden, gecenin geç saatlerine kadar çalışma yürütürken, halen milletvekili sıfatı taşıyan bu isimlerin neden çalışmalara katılmadığı merak ediliyor?

İşte mevcut Milletvekilerinin seçim çalışmalarındaki durumları...

Özhaseki her yerde

AK Parti’de 3 dönem kuralı nedeniyle listede yer almayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, sadece Kayseri’de değil ülke çapındaki seçim çalışmalarına katılıyor. Kayseri’deki çalışmaları da ihmal etmeyen Özhaseki, Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar ile birlikte Kayseri’de pek çok etkinliğe iştirak etti. Özhaseki’nin kendisi adaymış gibi çalışması dikkatlerden kaçmıyor.

O Vekiller neden ortada yok?

Yıldız'a hastalık engeli 

Yeni dönemde adaylık için başvuru yapmayan eski Enerji Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, seçim kararı alındığı ilk günlerde yoğun bir çalışma temposu içine girmişti. Bakanlığı ve milletvekilliği döneminde Kayseri’deki programların birçoğuna katılmaya özen gösteren Yıldız, ani bir rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Doktorların tavsiyesi üzerine dinlenmek durumunda kalan Yıldız, bir süre seçim çalışmalarında boy gösteremedi. Ancak Yıldız, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine rahatsızlığına rağmen katıldı. Yıldız, teşkilatlara koordinasyon ve fikir verme noktasında ise halen boş durmuyor.

O Vekiller neden ortada yok?

Elitaş, seçimlerde yok 

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ankara’dan adaylık için başvurmasına rağmen listeye konulmayan isimlerden biri. Milletvekilliği yaptığı dönemde de Kayseri’den mesafeli bir siyaset izleyen Elitaş, seçim kararından sonra birkaç veda ziyareti yapmakla yetindi. Elitaş’ın sokaklarda seçim çalışmalarına katılmaması dikkat çekiyor. 

O Vekiller neden ortada yok?

Karayel İstanbul'a gitti

14 Mayıs seçimleri için Kayseri listesinde olduğu söylenen ancak teşkilatların tepkisi üzerine İstanbul’da aday gösterilen İsmail Emrah Karayel, çalışmalarını seçim bölgesinde sürdürüyor. Halen Kayseri milletvekili olmasına karşın Karayel’in teşekkür veya veda ziyaretleri için bile Kayseri’ye gelmemesi bir hayli eleştirilmişti.

O Vekiller neden ortada yok?

Tamer ve Nergis ortalarda yok

AK Parti’de listeye yeniden konulmayan iki milletvekili İsmail Tamer ile Hülya Atçı Nergis’in ise seçim çalışmalarında boy göstermemesi dikkat çekiyor. Seçimlerden önce vatandaşlarla yapılan anket ve mülakatlarda, bu iki isme de ciddi oranda tepki olması; bu iki isme seçim kampanyası süresince yer verilmemesi stratejisine gerekçe olarak gösteriliyor. Her iki isim de yeniden milletvekili olabilmek için başvuruda bulunmuştu. Listede yer almamalarının motivasyonlarında düşüşü neden olduğu da söyleniyor.

O Vekiller neden ortada yok?

O Vekiller neden ortada yok?

MHP’de iki Vekil çalışıyor

MHP’de mevcut milletvekilleri İsmail Özdemir ile Baki Ersoy yeni dönemde de ilk iki sırada aday gösterildi. Her iki milletvekili de MHP seçim kampanyasını sürüklüyor. Özellikle Baki Ersoy, yeniden seçilebilmek için yoğun bir mesai harcıyor. Partinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı faaliyetlere ek olarak Ersoy’un ekibi de farklı alanlarda çalışma yürütüyor.

O Vekiller neden ortada yok?

Arık çalışmıyor, Ataş idare ediyor

CHP’de aday gösterilmeyen mevcut milletvekili Çetin Arık’ın diğer adaylarla arasının bozuk olduğu ileri sürülüyor. Parti teşkilatları ve ilçe başkanlarının da karşı olduğu Arık, seçim sürecinde ortalarda gözükmedi. Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılan ve “Bakan yardımcılığı” sözü alan Arık’ın buna rağmen durumunda bir değişiklik olmadı. 

O Vekiller neden ortada yok?

İYİ Parti’den tekrar liste başı olan Dursun Ataş ise teşkilatları ve diğer adayları toparlama peşinde. Seçim boyunca yalnız kalan Ataş, pek çok sorunla boğuşmak durumunda kaldı. Ataş, yeniden Meclis’e girebilmek için çalışmalarını, kendisinin oluşturduğu özel ekiple sürdürüyor.

O Vekiller neden ortada yok?
HABER: AZİM DENİZ