Öğrenci Affında Büyük Beklenti Sürüyor!

Kamuoyunda öğrenci affı olarak bilinen ve büyük bir merakla beklenen öğrenci hakkını kaybedenlere yeniden öğrencilik hakkı tanıyan düzenleme ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Öğrenci Affında Büyük Beklenti Sürüyor!

Üniversite kayıt dönemi geride kaldı. Öğrenciler kazandıkları üniversitelerdeki kayıt işlemlerini ve yurt başvuru işlemlerini tamamladı. Kazanan ancak kayıt yaptırmayanlar veya kontenjanında boşluk olan bölümler için ise YKS Ek Tercih dönemi başladı. 11 Eylül tarihine kadar adaylar ek tercih haklarını kullanabilecek. 

Beklenti Öğrenci Affı!

Üniversite kontenjanlarındaki yüksek doluluk oranları daha önce üniversite kaydı olup ancak çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanların yeniden üniversite sınavına girip kaydolma ihtimalini güçleştiriyor. Yeniden öğrenci adaylarının talebi ise öğrenci affı çıkması yönünde.

Öğrenci Affı Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı üniversite eğitimlerini tamamlayamamış veya yarıda bırakmak zorunda kalmış olan kişilerin yeniden üniversite eğitimi almasına imkân sağlayan öğrenci affı özellikle lisans ve lisans üstü eğitimini başarısızlık, azami dönem süresinin aşılması gibi nedenlerden tamamlayamadan ilişiği kesilenleri kapsayan ve yeniden eğitim almalarına imkân veren bir düzenlemedir.

Af En Son Ne Zaman Geldi?

En son Temmuz 2022’de çok sayıda ön lisans, lisans, lisans üstü ve doktora öğrencisi çıkarılan düzenlemeden yararlanarak üniversite eğitim hayatına geri dönmüştü. Hali hazırda ise öğrenci affı bekleyen öğrenci sayısının yaklaşık 4 milyon olduğu tahmin ediliyor. Sosyal medya üzerinden af bekleyen öğrenci adayları af taleplerine ilişkin seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Af Gelecek Mi?

Af gelip gelmeyeceğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken, bazı sosyal medya hesapları önümüzdeki aylarda bir af düzenlemesinin çıkacağı yönünde iddialarda bulundu.  Bu tür iddialara resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedikçe itibar edilmemeli.

Yeniden Öğrenci Adaylarının Girişimleri…

Öğrenci affının yeni dönemde gündeme alınmasını talep eden milyonlar, sosyal medya ve CİMER vasıtasıyla yetkililere ulaşmaya çalışıyor.