Öğrenciler bu projeyle İngilizce öğreniyor!

Kayseri'de Yalçın Delikan Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan Yağmur Akbulut, Romanya'dan George Ezaru ile ortak bir eTwinning projesi geliştirdi. Better Together projesi ile İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öğrenciler bu projeyle İngilizce öğreniyor!

Kayseri’de Yalçın Delikan Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan Yağmur Akbulut, Romanya’dan George Ezaru ile bir araya gelerek Better Together Proje’ni kurdu.

Romanya’dan Monica Pasca, Azerbaycan dam Sabnam Nagiyeva, Tunus’tan Sana Ben Abdel Hafidh ve Türkiye’den Burcu Akgün, Demet Koşun, Fatma Akşit, İlknur Kanık Erkara, Nilgün Oğuzersoy ve Sevgi Pınar ortaklığı ile geliştirilen proje kısa zamanda yoğun ilgi gördü. Mart, nisan ve mayıs ayları içinde gerçekleştirilen projede büyük verim alındı.

Proje kapsamında İngilizce şiirler, şarkılar, kitaplar okunurken, bu etkinliklerle ilgili her ay video konferansla öğretmenler ve öğrenciler sohbet etti.

ÇOK GÜZEL BİR UYUM YAKALADIK
Projenin kurucusu Yalçın Delikan Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan Yağmur Akbulut, “Bu proje benim yazdığım ikinci proje. Arkadaşlarıma bana güvenip bu yola çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. Genel olarak hepimizin ilk ya da ikinci projesi. Bundan dolayı hepimiz çok heyecanlıyız. Ayrıca etkinliklerimizin de hepsi İngilizce ve öğrencilerin heyecanla yaptığı etkinlikler. Ortaklarımızla güzel bir uyum yakaladık. Umuyorum ki bu uyumu başka projelere de taşırız” ifadelerinde bulundu.

ÖĞRENCİLERİM HEYECANLI VE MUTLU
İlk defa böyle bir projenin içinde olduğunu belirten öğretmen ise Burcu Akgün, “Şahsen ben ilk defa proje yapıyorum. Benle beraber ekibin büyük çoğunluğu da tecrübesiz aslında. Proje kurucumuzun bunu sorun etmemesi ve kendisine güvenerek yola çıkmamız takdire şayan. Çünkü gruplarda bundan muzdarip çok fazla öğretmen olduğunu görmüştüm. Kurucumuz risk aldı ancak buna değdi. Proje üyelerinin samimi çalışkan ve paylaşımcı olduğunu düşünüyorum. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Birlikte öğrenmek, öğrendiğini paylaşmak çok güzel. Güzellikler paylaştıkça artmaz mı zaten? Ben bu projeyle derslerimde ekstra etkinlik yapmaktan mutluyum. Öğrencilerim de farklı bir sürecin içinde oldukları için heyecanlı ve mutlular. Ayrıca yeni sistemi de tanıma ve öğrenme fırsatı buldum. Daha önce bilmediğim birkaç web2 aracını kullanmayı öğrendim. Dolayısıyla başta Yağmur hocama sonra diğer üye arkadaşlara işbirliği ve paylaşımları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.