Öğrenciler Dikkat- Burs Başvuruları Başladı!

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte öğrenciler burs imkanlarını araştırmaya başladı. Türk Kızılay'ı da yeni dönemde öğrencilere burs imkanı sağlayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Öğrenciler Dikkat- Burs Başvuruları Başladı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler karşılıksız burs veren kuruluşları araştırmaya başladı. Türk Kızılay’ı bu senede Lisans ve Ön Lisans seviyesinden eğitim gören üniversite öğrencilerine burs verecek. Başvurular 16 Eylül'de başlayacak ve 25 Eylül'de sona erecek.

Kızılay Bursu Şartları Neler?

Her kuruluşta olduğu gibi Kızılay’da da burs alabilmek için çeşitli şartlar bulunmakta bu şartlar ise şöyle;
T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,
Otuz (30) yaşından gün almamış olmak,
Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,
Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,
Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve son iki dönem (güz/bahar) içerisinde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması,
Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak,
Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak,
Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.

Eğer kılavuzda belirtilen bu şartlara sağlıyorsanız sizde Kızılay tarafından sağlanan burs programına başvuruda bulunabilirsiniz. 

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Başvurular online olarak gerçekleştirilecek ve tüm süreçler internet üzerinden sürdürülecek. Adaylar, KBYS (Kızılay Burs Yönetim Sistemi) üzerinden üyeliklerini oluşturduktan sonra kendilerinden istenilen ön değerlendirme için kullanılacak bilgileri sisteme işlemesi gerekiyor ardından ön değerlendirme sürecini geçen adaylara SMS ve E-Posta yoluyla bilgi verilecek. Uygun görülen adaylar video mülakata alınacak ve mülakatta başarılı olan adaylara değerlendirme sonuçları yine online ortamda iletilecek.

‘Kızılay Burs Başvuruları İçin Önemli Duyuru’

Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli’de X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kızılay Burslarının başladığına dikkat çekti. Beydilli ‘Kızılay burs başvuruları 16 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır. Burs başvuru süreci hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.’ İfadelerin kullandı.