Öğrenciler havalara uçacak – Sömestr tatili 1 aya çıkıyor!

Öğrencileri sevinçten havalara uçuracak müjdeli bir haberle karşınızdayız. Sömestr tatilinin 1 aya çıkacağı konuşuluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Öğrenciler havalara uçacak – Sömestr tatili 1 aya çıkıyor!

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren müjdeli haber geldi. Kulis dedikodularına göre sömestr tatilinin 1 aya uzatılması söz konusu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Öğrenciler havalara uçacak – Sömestr tatili 1 aya çıkıyor!

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim sisteminde önemli birçok değişikliğe gidildi. Eğitimle ilgili hemen her gün yeni gelişmeler yaşanıyor, yeni kararlar yayımlanıyor.

Bu gelişmelerden bir tanesi de sömestr tatili ile ilgili. Öyle ki önümüzdeki süreçte 15 gün uygulanan sömest tatilinin 1 aya uzatılması gündemde.

Türkiye’de daha önceden yalnızca 15 günlük sömestr tatili ve 3 aylık yaz tatili uygulaması yapılıyordu. Fakat geçtiğimiz yıllarda bu uygulamada değişikliğe gidildi. Yaz tatilinde 15 gün kesilerek ilk dönem ve ikinci dönemde ilk sınavların ardından 1’er haftalık tatil eklemesi yapıldı.

Yeni uygulamaya geçilmesiyle öğrenciler birinci dönemde sınavlar sonrasında 1 hafta, ikinci sınavlar sonrasında 15 gün, 2. dönemde yine birinci sınavlar sonrasında 1 hafta ve son sınavlar sonrasında da 2.5 aylık yaz tatiline çıkıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde de ara tatillerin kaldırılması adına bir anket düzenlendi. Ankette çoğunluk oyunu tatilin kalması yönünde kullandı.
Son kulis dedikodularına göre önümüzdeki süreçte ara tatillerin kaldırılması konuşuluyor. Peki bu durumda tatiller ne zamana eklenecek, yaz tatiline mi sömestr tatiline mi?

İddialara göre ara tatiller kaldırılırsa bu tatiller sömestr tatiline eklenecek. Böylece sömestr tatili 1 aya uzatılmış olacak. Ayrıca kış mevsimi dolayısıyla soğuk havalarda öğrencilerin virüslere maruz kalmasının da önüne geçilmiş olacak.

Konuyla ilgili resmi açıklama henüz yayımlanmadı. Yeni gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.