Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçim öncesi öğrencilere bir defaya mahsus ÖTV'siz telefon ve bilgisayar müjdesini açıklamıştı. Peki ÖTV'siz telefon ne zaman alınabilir? Peki cep telefonlarında ÖTV indirimi olacak mı, telefonlardan ÖTV kalkıyor mu? İşte ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar alma şartları...

Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu konuya dair, “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman?
GENÇLER VERGİDEN MUAF OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesinde gençleri de unutmadı. Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacağını söyledi.

Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman?

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca üniversiteli gençlere aylık 10 GB ücretsiz internete desteği verileceğini duyurdu. Peki ÖTV’siz telefon ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar..
Öğrencilere vergisiz telefon uygulamasının ne zaman başlayacağı şuan en merak edilen açıklamalar arasında yerini alıyor. Henüz net bir bilgi verilmedi. Ancak önümüzdeki günlerde tam kapsamının açıklanması bekleniyor.
Konuya ilişkin yeni detaylar geldikçe web sitemizde yer verilecektir.
Bu kapsamda yükseköğretimde öğrenimine devam eden ve başlayacak olan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alabilecekler.

Öğrencilere ÖTV'siz telefon ne zaman?
2023 CEP TELEFONU VERGİSİ NE KADAR?
Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve %18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişiyor.

>>Harun Reşit Serbest