Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Kayseri Türkiye ortalamasını tutturdu

Yeni bir eğitim-öğretim yılına girilirken, Kayseri'nin eğitim koşulları da merak konusu oldu. Kayseri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) verilerine göre öğretmen başına düşen öğrenci miktarında Türkiye ortalaması ile aynı oranda çıktı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Kayseri Türkiye ortalamasını tutturdu

MEB’in kayıtlarında çıkan sonuçlara göre Kayseri’de eğitim-öğretim faaliyeti gösteren ilkokuldaki öğretmenlerde kişi başına düşen öğrenci nüfusu Türkiye ortalaması olan 17 öğrenci ile aynı olurken, bu tabloda öğretmen başına düşen öğrenci konusunda Kayseri’nin Türkiye standardını tutturduğu dikkatleri çekti. Ortaokulda ise bu rakam Türkiye ortalamasının da altında çıkarak öğretmen başına 16 öğrenci olarak gözlendi. 
 
ÖĞRETMEN BAŞINA EN AZ ÖĞRENCİ TUNCELİ’DE
 
Edinilen bilgilerde iller içerisinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısının en düşük olduğu il ise Tunceli oldu. Buna göre ilkokulda öğretmen başına 11 öğrenci düşen Tunceli’de ortaokulda ise bu rakam 9 oldu. İlleri içerisinde öğretmen başına düşen en yüksek öğrenci miktarında ise Şırnak ilk sırayı aldı. Buna göre ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 25 olurken, ortaokulda ise bu sayı 24 olarak kayıtlara geçti. HABER: KAAN AKBAŞ