Öğretmenevi 15 Temmuz Köşesi ve odaları açıldı

Öğretmenevi'nde 15 Temmuz Köşesi'nin ve otel odalarına çevrilen odaların açılışı ile Kocasinan İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Öğretmenevi 15 Temmuz Köşesi ve odaları açıldı

Açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdür Osman Elmalı, Öğretmenevi Müdürü Naime Bi, şube müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Törende ilk sözü alan Öğretmenevi Müdürü Naime Bi; “Sözlerimin başında 15 Temmuz karanlık gecesinde yüzündeki ifadede en ufak tereddüt, en ufak bir endişe olmaksızın milletin karşısına çıkarak milleti meydanlara, demokrasiye ve haklarına sahip çıkmaya çağıran ve büyük bir kahramanlık ile cesaret örneğiyle milletin talihinin dönmesine vesile olan kıymetli liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan takdirle, şükranla bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Her şeye rağmen milletimizin azim ve iradesi bir kez daha galip gelmiş, tekrar bir kahramanlık destanı yazılmış, halkımız devletine, meclisine sahip çıkmıştır. Temennim böyle karanlık günleri bir daha yaşamamamızdır” dedi.
 
Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise, her okulda bulunan 15 Temmuz Köşesi’nin, Öğretmenevi’nde de açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bizim asıl maksadımız bu şehitler köşesinin herkes tarafından görülmesini sağlamak, 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak olduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.
 
Konuşmaların ardından Osman Zeki Yücesan Ortaokulu’ndan Mehmet Alp İlker ile Şair Hacı Kısır şiirler okudu. Sonrasında ise 15 Temmuz Köşesi ile Kocasinan İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin bayanları halk eğitim merkezlerine yönlendirmek için bir çoğunu bayanların oluşturduğu 62 parça el sanatı sergisi açılışı gerçekleştirildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ