Öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? İşte o açıklama!

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gözler Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği'ne çevirldi. Peki kırtasiye yardımı hesapara ne zaman ve ne kadar yatacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? İşte o açıklama!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl öğretmenlere Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği kapsamında kırtasiye ücreti ödemeleri yapılıyor. Bu yıl gerçekleştirilen Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nde alınan karar doğrultusunda kırtasiye ödenekleri ek gösterge ve memur aylık sayısına bağlandı.

Kırtasiye ödeneğinden, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan ve fiilen öğretmenlik yapan tüm öğretmenler faydalanabilecek. Öğretmen kırtasiye desteği için başvuru konusu ise merak ediliyor. Ancak ödenek için herhangi bir başvuru yapılmıyor. Öğrenim durumu tespit edilemeyenler, e-Devlet üzerinden 'Eğitim Öğretim Yardım Talebi' alanından başvuru yaparak bu ödenekten faydalanabilecek.

Hazırlık Ödeneği hesaplara yatırılmaya başlandı!

Eğitim ve öğretim hizmetleri grubuna dahil öğretmen kadrolarında öğretmenlik yapanlara 4.500 gösterge rakamının yürürlükteki memur aylık katsayısı çarpımı sonucu 4.085.08 TL tutarındaki öğretim yıına hazırlık ödeneği 2 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı.

57 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 32 nci maddesinde şu ifadeler yer almaktadır, 'Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup: fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakam tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkanınca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir." hükmü ile 7489 sayılı 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli (K) Cetvelinin "IV- Diğer Ödemeler" kısmının 3 üncü maddesinde; "657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılma hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i. birinci dönem ders yılından soma ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır.'