OHAL boyunca Kayseri'den 17 işçi ölümü yaşandı

Yaklaşık olarak 10 aylık Olağanüstü Hal (OHAL) süresi boyunca Kayseri'de 17 işçinin iş kazası nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi.

OHAL boyunca Kayseri'den 17 işçi ölümü yaşandı

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, KHK yayınlanma durumu bulunan OHAL süresinde illerde gerçekleşen iş kazalarından dolayı yaşanan ölümlerde aradan geçen yaklaşık 10 aylık sürede Kayseri’de 17 işçi ölümü yaşandığı kayıtlara geçerken Sakarya ve Şanlıurfa’da da aynı sayıda işçi ölümü yaşandığı belirlendi. Aralarında Kayseri’nin de bulunduğu bu üç ili ise 16 ölümle Zonguldak takip etti.
 
İLK SIRADA İSTANBUL, SONDA BAYBURT VE YOZGAT
 
OHAL sürecinde yaşanan ölümlü iş kazalarında en fazla ölüm gerçekleşen ile toplam 134 kişi ile İstanbul’da yaşanırken, en az ise 2’şer kişi ile Bayburt ve Yozgat’ta meydana geldi. İstanbul’u ise İzmir ve Kocaeli izledi.  
 
İNŞAAT VE YOL İŞ KOLU EN FAZLA ÖLÜMLÜ ALAN
 
Ölümlü iş kazalarının iş konusuna göre dağılımında ise OHAL süresince gerçekleşen ölümlerde en fazla payı inşaat ve yol iş kolu aldı. Onu ise tarım ve orman işkolu ve taşımacılık izledi. Listede en az pay ise banka, finans ve sigorta iş kolu oldu. HABER: KAAN AKBAŞ