OHAL döneminde intiharlarda Kayseri de yer aldı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) yayımladığı Olağanüstü Hal ve Çalışma Yaşamı Raporu'nda OHAL sürecinde Türkiye'de yaşanan intihar vakaları konu edildi. İntihar vakalarının içerisinde Kayseri'de yer aldı.

OHAL döneminde intiharlarda Kayseri de yer aldı

DİSK’in raporundan edinilen bilgilere göre Türkiye’de FETÖ soruşturmaları sürecinde açığa alınan, ihraç edilen veya gözaltına alınarak adli kontrol şartı ile serbest bırakılan kişilerin intiharlarına yer verildi. 
 
TÜRKİYE’DE 36 İNTİHAR 
 
Derlenen bilgilerde OHAL sürecindeki açığa alınma, ihraç ve gözaltı nedenleri ile intihar edenlerin 36 kişi olduğu görülürken, intihar eden şahıslardan birinin ise Ali D. adlı bir anaokulu müdürü olduğu,  eşi FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınınca kendini asarak intihar ettiği aktarıldı.    
 
TÜRKİYE CİDDİ BİR SOSYOLOJİK TRAVMA YAŞIYOR 
 
15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL ile başlayan açığa alma, ihraç, gözaltı ve tutuklamalar meydana gelen süreçte Türkiye’nin sosyolojik olarak ciddi bir travma yaşadığı dikkatleri çekiyor. 15 Temmuz gibi uçurumun eşiğinden dönülen bir sürecin ardından darbe girişiminde dahli olanların, örgütle organik bağı bulunanların tespit edilmesi ve ayıklanması bir yandan gerekli iken, diğer yandan ise toplumun genel olarak böyle bir durumu tolere edemediği de görülüyor. Devletin bu noktada topluma gerekli desteği vermesi, suçu, organik bağı olmayan vatandaşların mağduriyetlerini de gidermesi gerektiği önem arzediyor. HABER: KAAN AKBAŞ