Okullarda o hastalık çıkarsa tatil edilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan enfeksiyon önleme planına göre okullarda o hastalık görüldüğünde okullar tatil edilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Okullarda o hastalık çıkarsa tatil edilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenler sınıflarında öğrencilerin belli hastalıklara yakalandığını veya risk oluştuğunu gözlemledikleri anda tutanakla durumu okul idaresine bildirmekle yükümlüdür. www.mebpersonel.org’da yer alan habere göre; bu kapsamda alınan karara göre okullarda çıkacak o hastalık okulların tatil edilmesi durumunu da beraberinde getirecek.

Yayılmacı hastalıkların bildirilmesi gerekiyor!

Söz konusu okul idaresine bildirilen durum ile ilgili olarak okul yöneticileri sınıflarda görülen yayılmacı hastalık olarak belirtilen ve büyük tehlikelere sebep olabilen el, ayak, yüz hastalığı olarak tabir edilen söz konusu hastalık sebebiyle tutulan tutanakları ve durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmekle yükümlüdür.

Kılavuzlar önceden yayınlanmıştı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu enfeksiyon önleme ve takip kılavuzuna göre söz konusu salgının yayılmaması için okulların tatil edilmesi kararı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kaymakamlıklara ve valiliklere verilecek olan bilgi neticesinde mümkün olacak. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu enfeksiyon önleme ve takip durumları ile ilgili pandemi döneminde yayınlamış olduğu kılavuzların normal zamanlarda da kullanılması gerektiği uyarılarında bulunuyor.

Bu kapsamda okullarda görülen salgın ve tehlikeli durumdaki hastalıklarla ilgili olarak valiliklerin ve kaymakamlıkların okulları tatil etme hakları bulunuyor. Ancak söz konusu durumların ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor.