Okullarda telefon kullanmak yasaklandı mı?

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda telefon yasaklandı mı soruları hem velilerin hem öğrencilerin merak konusu oldu. Peki okullarda telefon kullanmak yasak mı detaylar Kayseri Anadolu Haberde….

Okullarda telefon kullanmak yasaklandı mı?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı.  Yeni dönem için hazır olan veliler ve öğrenciler okullarda telefon kullanımıyla ilgili MEB'in getirdiği yeni kararı araştırıyor. 

Akıllı telefonlar, modern yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İletişimden eğitime, iş dünyasından sosyal medyaya kadar her alanda vazgeçilmez bir rol oynamakta. Telefonlar anlık iletişim kurma, online eğitimler, sosyalleşme, iş takibi, alışveriş gibi birçok konuda imkanlar sunsa da olumsuz taraflarıda bulunuyor. 

Okullarda telefon kullanmak yasaklandı mı?

Yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediği için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, eğitim saatleri içinde cep telefonlarını kullanamayacak.  Bu nedenle ilk öğretim, orta öğretim ve lise düzeyinde de okula telefon götürmek 2024 yılı itibari ile yasaklandı.

Eğitim uzmanları, bu adımın öğrencilerin sosyal becerilerini geliştireceğine ve teknoloji bağımlılığını azaltacağına inanıyor. Veliler ve öğrencilerden gelen geri bildirimler, uygulamanın başarısının değerlendirilmesinde önemli bir rol oynayacak.