Okullarda vakalar artıyor!

Son günlerde okullarda artan Kovid-19 vakaları, aileleri ve sağlık uzmanlarını endişeye sevk ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Okullarda vakalar artıyor!

Kayseri’de son zamanlarda hastanelerde yaşanan yoğunlukla birlikte aileler de okula giden çocukları için endişelenmeye başladı. Uzmanlar özellikle çocuklar arasında koronavirüs ve diğer viral enfeksiyonların yaygınlaştığını belirtiyor.

Kayseri’de mevsim değişiklikleriyle birlikte salgın hastalıkların sayısında gözle görülür bir artış yaşanırken hastanelerin acil servislerinde de yoğunluk yaşandığı belirtiliyor. Özellikle son zamanlarda çocuklarda hastalıkların arttığı belirtilirken uzmanlar enfeksiyonların bulaşma riskinin yükseldiğine dikkat çekiyor.

Kayseri’de son günlerde, özellikle üst solunum yolu hastalıklarında belirgin bir artış kaydediliyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler, benzer şikâyetlerle hastanelere başvuruyor. Acil servislerdeki hasta yoğunluğu giderek artarken, uzmanlar kalabalık ortamlarda hastalık yayılma riskine karşı uyarılarda bulunuyor.

Okullarda vakalar artıyor!

Aileler, çocuklarında ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi belirtilerle hastanelere başvururken, sağlık uzmanları bu tür belirtiler gösteren çocukların izole edilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Belirtiler varsa çocuğunuzu okula göndermeyin!

Komşu illerde artış yaşanan Kovid-19 vakaları Kayserilileri de korkutuyor. Artık sinsi bir şekilde ilerleyen koronavirüs okullarda yeniden kendini göstermeye başladı.

Uzmanlar çocuklarda görülen semptomlar arasında ateş, öksürük, halsizlik ve burun akıntısının yanı sıra, zaman zaman mide bulantısı gibi belirtilerin de yer alabildiğini belirtirken, enfeksiyon geçiren çocukların hastalık belirtileri geçene kadar okula gönderilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Hijyen ve izolasyonun önemi

Özellikle kronik hastalığı bulunan çocukların enfeksiyon riskinin daha yüksek olduğunu dile getiren uzmanlar, çocukların enfeksiyonlardan korunmasında hijyen kurallarına riayet etmenin ve sosyal mesafeyi korumanın kritik öneme sahip olduğunu vurguluyor.