Olay Kayseri'de Yaşandı: Kaynanasını Evinde İstemeyenler Yandı!

Kayseri'de görülen bir davada mahkeme kaynanasının evine gelmesini istemeyen eşi mahkûm etti. Yargıtay tarafından da onanan karar tüm eşler için emsal teşkil edecek.

Olay Kayseri'de Yaşandı: Kaynanasını Evinde İstemeyenler Yandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay, Kayseri’de görülen bir dava verilen kararı onadı ve kaynanasını evinde istemeyen eşi tazminat ödemeye mahkûm etti. Kayseri’de görülen ve Yargıtay’a taşınan bu davada çıkan karar, tüm gelin-kaynana veya damat-kaynana ilişkileri için emsal teşkil edecek nitelikte. 

Duygusal Şiddet İddiasıyla Boşanma Davası

Alınan bilgiye göre, şiddetli geçimsizlik nedeniyle mahkemeye boşanmak için başvuran bir çift bir birinden şikâyetçi oldu. Davanın taraflarından olan kadın, kocasının kendisine duygusal şiddet uyguladığını ve yalnızlaştırmaya çalıştığını iddia etti. Dava dilekçesinde eşinin ailesiyle görüşmesini engellediğini ve ‘kaynanamı bu evde istemiyorum’ dediğini anlatan kadın, tazminat talebinde bulundu.

Koca Tazminat Ödeyecek

Yerel mahkeme, eşinin ailesini evinde istemeyen kocayı kusurlu buldu ve tazminat ödemeye mahkûm etti. Kararın taşındığı Yargıtay da yerel mahkemenin kararına uyarak, kadın lehine karar verdi. Evin eşlerin ortak yaşam alanı olduğu ancak kocanın karısının aile bireylerini engellediği belirtilen kararda, erkeğin bu eylemi aile birliğini çekilmez hale getirmiştir. Kadının kişilik hakları saldırıya uğramıştır” ifadelerine yer verildi.

Yargıtay, erkeğin bu eylemi nedeniyle 50 bin Türk lirası tazminat ödemesine hükmetti ve dava masraflarını da kocaya yükledi. Yargıtay’ın bu kararı emsal niteliğinde olduğu için tüm aileleri bağlıyor.