Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk: Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Eskişehirli firma tarafından üretilen inovatif ürünler büyük ilgi görüyor. Firmanın ürettiği Pastırma ve Sucuk Reçeli görenleri önce şaşırtıyor ardından merak ettiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk: Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Gıda endüstrisi her geçen gün yeni lezzetler üretmeye devam ediyor. Eskişehir’de faaliyet gösteren Yasin Et Süt ve Gıda firması tarafından üretilerek satışa sunulan Sucuk ve Pastırma Reçelini görenler önce şaşırıyor ardından lezzetini merak ediyor.

‘ARGE Çalışmaları sonucu ortaya çıktı’

Firmadan edinilen bilgilere göre uzun süren ARGE çalışmaları sonucu ortaya çıkan Sucuk Reçeli inovatif bir ürün olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Geleceğe yönelik olarak üretilen ürün, etin ömrünü uzatırken aynı zamanda oda sıcaklığında muhafaza edilebiliyor. Ürünün içerisinde koruyucu madde bulunmuyor. Ürün tamamen doğal ve organik bileşenlerden üretiliyor.

Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Hurma ve Elma özü ile bir arada sunuyor

Öte yandan firmanın ürettiği diğer inovatif ürünlerde dikkat çekiyor. Yasin Et tarafından Eskişehir Odunpazarı tesislerinde üretilen Füme Et Reçeli, Sucuk Reçeli ve Pastırma Reçeli tüketicilerin dikkatini çekiyor bu ürünler ise sağlıklı et proteinini organik hurma ve elma özü ile bir arada sunuyor.

Raf ömrünü uzatıyor

Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre geleneksel bir gıda üretim yönteminin modern teknoloji ve inovasyon ile buluşmasıyla üretilen ürünler aynı zamanda gıdaların raf ömrünü de uzatıyor. Gıdaların uzun süre korunması amacıyla reçel formuna getirilmesi yönteminin atalarımızın bizlere bıraktığı bir miras olarak gören ve ürünlerini bu üretim anlayışı ile üretildiğini ifade eden firma yetkilileri sucuk reçeli, pastırma reçeli gibi inovatif ürünler başta olmak üzere ürünlerini bu mirastan ilham alarak geliştirdiklerini söyledi.

Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Yüksek oranda protein içeriyor

Pastırma, Sucuk Reçeli yüksek oranda protein ve enerji içerirken et, pastırma, sucuk gibi ürünleri yemekten çekinen çocuklar içinde eti farklı bir bakış açısı ile sunuyor.  Ürünün satışı 225 gramlık kavanozlarda gerçekleşirken fiyatı ise 149 TL olarak yer alıyor.

Patent Onaylı…

Yasin Gurme tarafından Türkiye’de İlk kez üretilmiş olan Atilla Çelebi Özgül markasıyla Türk Patent Enstitüsünden onaylı olarak sofralardaki yerini alan sucuk reçelinin besin değerleri ise şöyle 100 gr üründe 240kcal (997 kj) enerji, 19 gr yağ, 11,4 gr doymuş yağ, 16 gr protein, 1,6 gr tuz.

Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Birçok farklı ürünü barındırıyor 

Eskişehir merkezli olarak üretimleri gerçekleştiren farklı lokasyonlarda satış mağazaları da bulunan firma Et-Sucuk-Pastırma reçellerinin yanı sıra dana etinden doğal bağırsakta fermente sucuk, inovatif ürünlerden çerez sucuk, geleneksel pastırma, kavurma, salam, sosis, roast beef, şekersiz çikolata kreması gibi çok sayıda ürün çeşidinin üretimini gerçekleştiriyor. 3 Kuşak boyunca bir aile işletmesi olarak faaliyetlerini sürdüren firmanın en önemli önceliği ise gelecek nesillere sağlıklı ürünler üretmek olarak ön plana çıkıyor.

Olmaz Demeyin-Türkiye'de Bir İlk Sucuk ve Pastırmadan Reçel Yapıldı!

Sosyal medyada gündem oldu

Öte yandan tüketiciler almış oldukları ürünleri tadarak videolar paylaşmaya başladı. İlgili ürünleri tadan sosyal medya kullanıcılarına çok sayıda yorum yapıldı. Sucuk Reçeli Kayseri’de de gündem olurken Kayseri’den farklı bir ürün çıkıp çıkmayacağı ise gizemini koruyor.