Ortalık yıkılıyor - İşte vatandaşa domuz eti yediren firmalar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesi ile adeta yer yerinden oynadı. Vatandaşa yıllarca domuz eti yediren firmalar ifşa oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Ortalık yıkılıyor - İşte vatandaşa domuz eti yediren firmalar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesi ile vatandaşa yıllarca domuz eti yediren firmalar ifşa oldu. Sofralara sağlıklı diye sunulan et ürünlerine dana ve tavuk eti yerine at, domuz ve tek tırnaklı hayvan eti karıştırıldığı ortaya çıktı.
Tüketiciler, Tarım Bakanlığı'nın guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden ifşa edilen firmaları takip edebiliyor.

İşte vatandaşa domuz eti yediren firmalar!

Antalya Kepez’de tas kebabı ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edildi.

Aydın’n Kuşadası ilçesindeki ünlü pide işletmesinin pide harcında da domuz eti tespit edildi.
İşletmenin dana pide harcında domuz eti tespit edilirken işyerine idari para cezası uygulandı.

Listede, Düzce’de uzun yıllardır birçok yurt, okul ve fabrikalara toplu yemek hizmeti veren Saydamlar Catering firmasının 13 Ocak 2021 tarihinde alınan numunesinde domuz eti tespit edildiği belirtildi.

‘Domuz eti’ skandalı sonrası tepkilerin odağı haline gelen günlerdir gündemden düşmeyen Saydam Catering firması, o döneme ait evrak ve belgeleri sunarak sessizliğini bozdu.

Yapılan açıklamada, ‘İlgili tespit döneminde ve tarihlerinde firmamızın aynı menü ile teslim ettiği tüm ürünlerde yapılan test sonuçlarının olumlu ve temiz çıkmasına, dönem menü ürünlerinin tüm bileşenlerinin firmamızca bağımsız test kuruluşlarınca ve tarım bakanlığı test birimlerince ayrı ayrı incelenmesine, raporlanmasına ve olumsuz bir sonuca rastlanılmamasına rağmen sadece bir numuneden alınan tespit ile bu kararın verilmesi haksız ve adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır’ ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık 40 yıldır Düzce ve çevresinde hizmet verdiklerini belirtilen açıklamada, ‘Yapılan itirazlarımız değerlendirilmeden ve sonuca ulaşmadan idari bir işlem tesis edilerek işlem yapılması vecibelerini eksiksiz yerine getiren firmamızın telafi edilemeyecek ticari itibar suikastine uğramasına ve zarar görmesine neden olmakla bu durum bilim vicdan ve hakkaniyet ölçüsüne uymamaktadır’ ifadeleri yer aldı.

Ünlü köfteci Türkiye’yi salladı!

Ortalık yıkılıyor - İşte vatandaşa domuz eti yediren firmalar!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, ünlü köfte zincirinin iki farklı şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği belirtildi. Ancak, köfte zincirinin aldığı mahkeme kararı nedeniyle firmanın adı kamuoyuna açıklanmadı.

Bakanlık, genellikle denetimlerde uygunsuz ürün tespit edilen firmaları internet sitesinde yayımlıyor.

Ancak bu köfte zinciri, iddialara göre Bakanlık’tan önce harekete geçerek mahkeme kararıyla adının açıklanmasını engelledi. Böylece firmanın ismi gizli tutuldu ve kamuoyuna duyurulmadı.

Konuyla ilgili basının odağında olan Köfteci Yusuf konuyla ilgili açıklama yayımlayarak iddiaları reddetti.