OSB'de Üretim Durdu!

Kayseri Organize sanayi bölgelerinde, mültecilerin yaşadığı tedirginlik nedeniyle üretimde büyük aksamalar meydana geldi. Özellikle Suriyeli işçilerin, işe gitmekten çekinmeleri nedeniyle bazı sektörlerde üretimin durma noktasına geldiği belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

OSB'de Üretim Durdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Organize sanayi bölgelerinde, mültecilerin yaşadığı tedirginlik nedeniyle üretimde büyük aksamalar meydana gelirken,  özellikle Suriyeli işçilerin, işe gitmekten çekinmeleri nedeniyle bazı sektörlerde üretimin durma noktasına geldiği belirtildi.

Kayseri’de 2 Temmuz akşamı meydana gelen ve 2 gün süren olayların şehre etkileri devam ediyor. Suriyeli bir kız çocuğunun başka bir Suriyeli tarafından taciz edildiği iddiası üzerine çıkan olaylar, kısa sürede büyümüş, Eskişehir Bağları başta olmak üzere Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde bazı ev, işyeri ve araçlar ateşe verilmişti.

Kayseri OSB'de Üretim Durdu!

Suriyeli mültecilere yönelik darp ve yaralama olayları da meydana gelirken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Emniyet Müdürü Atanur Aydın’ın olağanüstü çabası ile olaylar yatıştırılmıştı.

Kayseri’de hayat birkaç gün içerisinde normale döndü ancak Suriyelilerin yaşadığı tedirginliğin devam ettiği gözleniyor. Olaylardan sonra evlerinden çıkamayan mülteciler, işyerlerini açamadı. Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere farklı işlerde çalışan mülteciler, iş yerlerine gitmekten çekiniyor.

Kayseri’de organize sanayi bölgelerinde binlerce Suriyelinin çalıştığı öğrenilirken, olaylardan sonra hiç birinin işe gitmediği, olayların yatışmasından sonra bir kısmının çalışmaya devam ettiği ancak çoğunluğun hala tedirginlik yaşadığı için evlerinde kalmaya devam ettiği belirtiliyor.

Bu durum nedeniyle organize sanayi bölgesinde üretimde ciddi aksamalar meydana geldi. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde üretimin durma noktasına geldiği vurgulanırken, bazı mobilya ve metal fabrikalarında üretimin tatil edildiği söyleniyor.

Yaşanan olaylar nedeniyle üretimi aksayan veya duran işletme sahipleri ise bu duruma çözüm arıyor. Bazı işletmelerde de işçilerin servislerle evlerinden alınıp, geri evlerine bırakıldığı ifade ediliyor.