Otomotiv Sektöründe Dengeler Değişti!

Otomotiv sektöründe son dönemde yaşanan değişimler dikkat çekiyor. Sektör temsilcileri, sıfır otomobillerde düzenlenen mevcut kampanya ve indirimlere rağmen talebin beklenenin aksine farklı bir yönde olduğunu belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Otomotiv Sektöründe Dengeler Değişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomotiv sektöründe son dönemde dengeler değişti. Sektör temsilcileri, sıfır otomobillerde düzenlenen mevcut kampanya ve indirimlere rağmen talebin beklenenin aksine farklı bir yönde olduğunu belirtiyor.

10 yaş üzeri araçlara talep arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtı İstatistikleri'ne göre, 2023 yılının Mayıs ayında 741 bin 828 olarak gerçekleşen ikinci el otomobil pazarı, bu yılın aynı döneminde yüzde 20,62 oranında düşüşle 588 bin 886 adede geriledi. Bu düşüşe rağmen, özellikle 10 yaş ve üzeri araçlara olan talep arttı.

Vergi Avantajı ve Düşük Fiyat Segmentleri

Yılın ilk beş ayında, otomobil pazarının yüzde 87,8'ini vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu. Sektör temsilcileri, düşük vergi oranlarına sahip araçların yanı sıra düşük fiyat segmentindeki araçların da daha fazla talep gördüğü gözlemlendi. 

Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı ve VEGA Otonomi Başkanı Gökhan Çalışkan, araç değiştirmek isteyenlerin model yükseltmek yerine model düşürme çabalarına dikkat çekerek, genellikle 10 yaş üzeri araçların çok aranır hale geldiğini söyledi.