Oy kullanmaya giderken bunları unutmayın

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar oy kullanmaya giderken hangi belgelerin bulundurulması gerektiğini merak ediyor.

Oy kullanmaya giderken bunları unutmayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEÇMEN KAĞIDI ZORUNLU MU?
Oy kullanırken hangi belgeler yanımızda olmalı. Seçmenlerin en çok merak ettiği soruların başında seçmen kağıdını bulundurmak zorunlu mu sorusu merak ediliyor. Peki, oy kullanırken seçmen kağıdı bulundurmak gerekiyor mu?
Seçmenlerin nerede oy kullanacağını yazılı olduğu seçme kağıdının getirilmesi zorunlu değil ancak seçmenler hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenebilecek.
Oy kullanmaya giderken bunları unutmayın

KİMLİK BULUNMAK ZORUNLU OLACAK? 
Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacağı bunun dışında resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerdir. 

HABER: VOLKAN TÜRKMENOĞLU