Özel Üniversiteler Tepkilerin Odağında!

YKS sınav sonuçları açıklandı, aileleri de tatlı bir telaş sardı. Öğrenim için özel üniversiteleri tercih edecek olan aileler, 2024 – 2025 eğitim yılı için üniversitelerin fiyatlarını araştırmaya başladılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Özel Üniversiteler Tepkilerin Odağında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen seneden bu seneye ciddi artışların yaşandığı fiyatlarda, özel üniversitelerin eğitim ücretleri de arayış içerisinde olan velilerin önce dikkatine sonra da tepkisine neden oluyor. 

Özel üniversiteler, yeni akademik yıl için öğrenim ücretlerinde önemli oranda artışlar yaptı. Birçok üniversite ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları sebep göstererek öğrenim ücretlerine %50'nin üzerinde zam uygularken, bazı bölümlerde bu artış oranı %100'e kadar çıktı. 

Bu fiyatlar karşısında çocuklarının üniversite puanlarına sevinemeyen aileler, özellikle orta gelirli aileler, bu zamların bütçelerini ciddi şekilde zorladığını belirtiyor. Yüksek maliyetler nedeniyle özel üniversitelerde eğitim almanın giderek zorlaştığını belirten aileler ve gençler, kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar. 

Özel üniversitelerin fiyatlarını merak eden aileler ve gençler için bazı özel üniversitelerin 2024-2025 öğrenim ücretleri şu şekilde; 

Bahçeşehir Üniversitesi, geçen yıl burslu bir öğrenciden 150 bin TL alırken, bu yıl yüzde 270 zamla 410 bin TL talep ediyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi’nin öğrenim ücretlerindeki zam oranı yüzde 80 - 150 arasında değişirken, Biruni Üniversitesi’nde bu oran yüzde 100, Başkent Üniversitesi’nde yüzde 138 ve Fenerbahçe Üniversitesi’nde ise yüzde 228 olarak açıklandı.

Birçok özel üniversitede ise fiyatlar henüz güncellenme aşamasında olduğu için bilgi alınmıyor.

Sosyal medyada büyük ses getiren bu konu hakkında birçok vatandaş, ‘çocuğumuzu okutmayalım mı?’ gibi yorumlar yaparken bazı vatandaşlarında ‘Milli Eğitim Bakanlığı duruma neden müdahale etmiyor?’ gibi yorumlarda bulundu.