Özer: 'Sosyal Risk Haritamız ile adeta Kayseri'nin fotoğrafını çektik'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Başkan Metin Kösedağ ile bir araya geldi. İl Müdürü Özer burada 'Sosyal Risk Haritası adeta Kayseri'nin fotoğrafını çektiğimiz bir çalışma' dedi.

Özer: 'Sosyal Risk Haritamız ile adeta Kayseri'nin fotoğrafını çektik'

Gerçekleşen ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak oldukça geniş bir alanda hizmet verdiklerini ifade eden İl Müdürü Özer, çalışmalarından örnekler verdi.
 
Bu çalışmaların en önemlilerinden olan ‘Sosyal Risk Haritası’ hakkında açıklamalarda bulunan Özer; “Sosyal Risk Haritası adeta Kayseri’nin fotoğrafını çektiğimiz bir çalışma. Çözüm odaklı ve sonuç odaklı çalışma bu. Biz bu çalışmada 9 tane parametre belirledik. Sayın valimizin de bu konuda destekleri var her konuda olduğu gibi. Kayseri’de ve ilçelerinde kaç kişi intihar etmiş, uyuşturucu kullanımı olan kişilerin sayıları, boşanma-evlenme durumları, kadına karşı şiddet, suça sürüklenen kadınlar, ekonomik destekler verdiğimiz kişiler, korunmaya muhtaç olan insanlar ve engelli bakımı olmak üzere 9 tane ana parametre belirledik. Bu 9 ana problemi bizden sadece Kayseri ilinde değil ilçelerimizde de bu çalışmaları yaptık. Buradaki risk haritasında Kayseri’deki yönetici ve bürokratlarımıza bu risk haritasını gönderdik. Baktıklarında hangi mahallede, hangi ilçede boşanma oranları fazla, hangi mahallede intihar vakaları fazla görecekler. Bu çalışma, özel, spesifik bir çalışmadır. Verimli bir çalışma oldu biz bunları sahada görüyoruz” dedi.
 
“BAKANLIK OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ DEZAVANTAJLI BİREYLERE YÖNELİK”
 
Sürdürdüğü konuşmalarında Bakanlık olarak oldukça geniş bir alanda ve 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini ifade eden Özer; “Tabi bakanlık olarak bizim çalışmalarımız daha çok dezavantajlı bireylere yönelik. Yani engelliler bizim bakanlığımızın uhdesinde. Engelli, kadın, çocuk, dul, yetim, şehit ve gaziler, doğum yardımı gibi oldukça geniş bir alana hizmet eden bir bakanlığız. Bu dezavantajlı kesime verdiğimiz hizmetler sahada oldukça yerini bulan ve somut çalışmalar. 7 gün 24 saat açık olan bir il müdürlüğüyüz” ifadelerinde bulundu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Kösedağ ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün önemli çalışmalar yaptığını ve önemli bir görev üstlendiğini kaydederek İl Müdürü Özer ve ekibine başarılar diledi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ