Özer: Üretici dertli!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, Karpuzatan mevkisindeki Et ve Balık Kurumu önünde basın açıklaması yaparak üreticilerin sorunlarını dile getirdi.

Özer: Üretici dertli!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, açıklamalarına Türkiye’nin ivedilikle yeniden üretenbir ülke olması için öncelikli olarak ele alınması gereken konuların başında tarım ve hayvancılık konusunun geldiğini belirterek başladı. Süt ve et piyasasındaki kronik sorunların tüm sektör temsilcilerini zor duruma soktuğunu söyleyen Özer, “Artan girdi maliyetlerine karşı sabit kalan ve hatta zaman zaman gerileyen üretici fiyatları çiftçilerimizi isyan ettirmiş ve hayvancılık üretiminden kopma noktasına getirilmiştir” dedi.

“Süt sığırcılığı ve besiciliği et ve tırnak gibidir. Ulusal süt konseyi 2021 Ocak ve Nisan ayındaki süt fiyatlarına % 20 zam yapmış ancak 2019 Ocak ve Aralık ayında süt fiyatlarına kuruş dahi zam yapılmazken girdi maliyetleri en az %60 artış göstermiştir. Kaldı ki ulusal süt konseyinin yöneticileri hayvancılık yapmayan kişiler tarafından oluşturulmuştur. Liyakat her tarafta olduğu gibi burada da göz ardı edilmiş, böylesine önemli bir konu da ehil olmayan insanlara teslim edilmiştir” ifadelerini kullanan Ümit Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Üretimden kopan çiftçiler, kesime giden anaç hayvanlar sektörün önümüzdeki dönemde alacağı yara ekonomide ileride daha büyük hasara yol açacak dış bağımlılık artacaktır. Besiciler, “Ne olacak bu Karkas etin hali? diye soruyor. Süt üreticileri, “Ne olacak bu çiğ süt fiyatının hali?” diye dert yanıyor. Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Üretici dertli, tüketici dertli. Türkiye’nin köklü kuruluşlarından biri olan Et Balık Kurumu’nun yerinde bugün beton bloklar yükseliyor. Siz tarım arazilerini imara açar, siz Türkiye’de piyasaları düzenleyen köklü kuruluşları yandaşlara peşkeş çekerseniz bu sonuç kaçınılmaz olacaktır.” Kurumsal Haber