Özhaseki açıkladı: 'Yıldız, Elitaş ve Yakut yeniden aday'

Taner Yıldız, Mustafa Elitaş ve Sadık Yakut'un erken seçimde aday olacağını açıklayan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 'Kimin kaçıncı sırada olduğunun hiç bir önemi yok. Böyle şeyler bizim için sorun olmaz' dedi.

Özhaseki açıkladı: 'Yıldız, Elitaş ve Yakut yeniden aday'

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, TV Kayseri'de katıldığı programda Genel Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Hamurcu'nun sorularını yanıtladı. Türkiye'nin yeniden sıkıntılı günler geçirmesini koalisyon kurulmamasına bağlayan Özhaseki, bunun sorumluluğunun da muhalefette olduğunu kaydetti. Özhaseki, şunları söyledi: "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletin aklıyla alay ediyor. Bölücülerin söz sahibi olmasını önlemesi için hala vakit var. Ama harekete geçmiyor, kimse onu aşamıyor. Ülkenin böyle bir durumda hükümetsiz bırakılması, ülke sevgisiyle açıklanamaz. Hangi Vatansever, milliyetçi buna razı olur."

HDP'nin iki yüzlü bir politika izlediğini, dinle ve imanla hiç bir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Özhaseki, doğuda insanların silah zoruyla oy vermek durumunda bırakıldığının herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Özhaseki, yeni seçimde adayların nasıl belirleneceği ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: " 7 Haziran’da aday olanlar yeniden adaydır. 70 kadar da üç dönem kuralına takılanlar artık aday olacak. 650 kişi arasından seçileceğini tahmin ediyorum. Kayseri'de Bakanımız Taner Yıldız var, çok başarılı işler yaptı. Grup başkan vekilimiz Mustafa Elitaş var. Bu iki isim aday. Henüz konuşmadım ama Sadık Yakut'un aday olduğunu duydum. Sadık bey çok da başarılı vekillik yaptı, halk çok memnun. Diğer başarılı vekillerimiz var. 9 arkadaş aday olmuştuk. Genel Başkanımız, Kayseri'de oniki, onüç kişi arasından seçecek. Kimi seçecek, kimi kaçıncı sıraya koyacak, bunların hepsi kader kısmet. Kimse darılmaz gücenmez." 

Özhaseki, AK Parti'nin seçim stratejisinde değişiklikler yapacağını, halkın da bazı gerçekleri daha iyi gördüğüne inandığını ifade ederek, "Tek başımıza iktidar olarak yeniden istikrarı ve huzuru sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.